imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Hivatalos: idén indul a Disney+, hazánkba csak később várható


Olcsóbb lesz, mint a Netflix, és rengeteg saját gyártású tartalommal töltik fel, igazi nagyágyúkkal a sorban. Idén csak Amerikában lesz elérhető.

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb kérdése az volt tévés fronton, hogy a Disney mikor jelenti be végre hivatalosan is az előfizetéses szolgáltatását, amivel a jelenleg Netflix uralta piacra tör be. Ez most a befektetői beszámolóban történt meg.

A Disney+ névre keresztelt szolgáltatás elsősorban egyedi tartalmakra épül majd, ami azt jelenti, hogy itt nézhetjük majd az összes Pixar alkotást, mindent, ami Star Wars, rengeteg Marvel Univerzum művet, és még sorolhatnánk. De az elején természetesen vásárolnak más tartalmakat is. A beszámoló végén például az volt a csattanó, hogy a Simpson család összes szezonja exkluzívan Disney+ tartalom lesz!

Csak egy kis ízelítő, hogy mikkel készülnek:

  • Külön sorozatot kap Loki, akit továbbra is Tom Hiddleston alakít majd!
  • Új élő szereplős sorozatot kap a Winter Soldier (A tél katonája), ráadásul a filmekből ismert Sebastian Stan élőszereplésével, és Anthony Mackie is visszatér Sólyomként
  • Még mindig Marveléktől: jön a WandaVision, élőszereplős sorozat Elizabeth Olsennel és Paul Bettany-vel
  • A Mandalorian az első élő szereplős Star Wars sorozat lesz
  • High School Musical sorozat is lesz
  • A Toy Story 4-ből ismert Forky is sorozatot kap

A sor egyébként elképesztően hosszú, nem véletlenül: a Disney eszméletlen sok jogot birtokol, így tényleg lesz miből válogatni. Az ötödik évre már több mint 50 sajátgyártású sorozattal, 10 000 elérhető résszel és 500 feletti filmmel számolnak. Brutális számok, még ekkora időtávban is. Az indulás napján 7500 résznyi sorozatot és 500 filmet ígérnek.

A Disney+ mindent tud majd, mint a vetélytársak, és mindezt olcsóbban. Minden tartalomra elérhető lesz a letöltési opció, a 4k és a HDR minőség. A képek alapján a legtöbb platformon elérhető lesz, többek között Apple TV-n is. Mindezt 6,99 dolláros havidíjon (szemben a Netflix 8,99 dolláros árával), vagy akár 69,99 dolláros éves díjért cserébe! Ilyen opciót egyelőre senki sem kínál.

Persze ami a legtöbb embert érdekelte, hogy egyáltalán mikor várhatjuk a megjelenést. Az Egyesült Államokban november 12-én indulnak, és majd csak fokozatosan terjeszkednek a többi kontinensre. Hazánkba 2021-ig várható az érkezés.

A Disney egyébként azzal számol, hogy kemény harcot kell vívnia a Netflixszel, és ezért hajlandó a zsebébe nyúlni: 2020-ban egymilliárd dolláros veszteséggel terveznek, és elképzeléseik szerint 2024 előtt nem fordulnak majd profitba. Az ilyen nagy költések és a verseny egyértelműen nekünk, a fogyasztóknak kedvez majd.

A Diney+ biztosan a feje tetejére állítja majd a piacot. Nagy kérdés, hogy a Netflix hogyan reagál majd, és mennyi előfizetőt veszít. Közben pedig hogyan bírják majd a tempót a kisebb szereplők, mint az HBO Go, vagy a friss belépők, mint az Apple. Egy biztos: már most nagyon várjuk, hogy a Disney+ nálunk is elérhető legyen!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!