imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hivatalosan is tilos lett a kriptobányász alkalmazások feltöltése az App Store-ba


Ha még emlékeztek, épp tavasszal volt ez a kérdés utoljára aktuális, amikoris az Apple még nem foglalat egyértelműen állást. Most frissítették az irányelveket, külön bekezdést szentelve a témának.

Márciusban robbant ki a minibotrány, a Calendar 2 naptáralkalmazás körül, amely a Mac App Store egy teljesen legitim, jóváhagyott képviselője volt. Az app készítői úgy döntöttek, hogy lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy a fizetős funkciókat egy kis kriptovaluta-bányászattal is kompenzálhassák, azaz a gépük kihasználatlan erőforrásaiért cserébe „ingyen“ kaphatnak prémiumot.

Ez idáig teljesen legális, noha meglehetősen szokatlan megoldás, de mivel az app készítői alaposan tájékoztatták a felhasználókat, igazából nem lett volna semmi kivetnivaló benne. Igen ám, de hiba csúszott a rendszerbe, és a frissítést követően alapból bekapcsolt a lehetőség mindenkinél. Miután az Ars Technica felfedezte szólt is gyorsan az Apple-nek, de ők egy darabig nem csináltak semmit, majd később végül eltávolították az alkalmazást, de semmilyen komolyabb indoklást nem olvashattunk.

A kriptobányász alkalmazások körül kialakult tehát egy szürkezóna – pontosan senki nem tudta, hogy mit csináljon a helyzettel, lehet-e, nem lehet, mi legyen. Na, úgy tűnik, az Apple dűlőre jutott. Legfrissebb irányelveiben egyértelműen megtiltja az App Store-os alkalmazások kriptovaluta-bányászatát, mindegyik rendszeren. Röviden az 5 pont:

  • kriptovalutát támogató pénztárca alkalmazások jöhetnek
  • nem a gépen lokálisan, hanem a felhőben megengedett a bányászat
  • fizetés, kereskedelem, adás-vétel bizonyos feltételekkel megengedett
  • pénzügyi intézetek is kereskedhetnek kriptovalutákkal amíg legálisan teszik azt
  • tilos virtuális valutával jutalmazni alkalmazások letöltését, új felhasználók becsábítását, közösségi média tevékenységeket, stb.

Forrás: The Verge

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!