imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hogy fog kinézni az iPhone 5se?


Hetek óta hallani arról, hogy márciusra termékfrissítésekkel készül az Apple. Ezek közül az egyik a sokak által régóta várt új, kisebb iPhone lenne. Egyesek a nevét is tudni vélik: az új 4″-es modellt iPhone 5se-re keresztelnék. De vajon hogy fog kinézni?

Alapvetően kétféle tippel találkozhatunk ha az esetleges iPhone 5se formatervéről van szó. Az egyik tábor szerint gyakorlatilag egy lekicsinyített iPhone 6-ot/iPhone 6s-t fog piacra dobni az Apple, a másik tábor viszont azt mondja, az új készülék sokkal jobban hasonlít majd a jelenlegi iPhone 5s-re, olyannyira, hogy messziről meg sem lehet különböztetni a kettőt.

Az utóbbit képviseli a 9to5Mac egyik szerzője, Mark Gurman is, akinek az utóbbi időben elég jó arányban jöttek be a tippjei – valószínűleg egy komoly belsős forrásnak köszönhetően. Rá hivatkozva írtunk arról tegnap, hogy az OS X 10.12 egyik újítása a Siri lehet, és az új készülék azóta általánosan elfogadott nevét is ő dobta be a köztudatba. Most egy tokgyártó cégnél dolgozó forrása küldött neki rendereket, amik az iPhone 5se megjelenésének főbb elemeit tartalmazzák. Nem ez lenne az első eset hogy kiegészítőgyártóktól szivárog ki egy Apple-termék formaterve, szóval még akár hihetnénk is neki, de vannak problémák az elképzeléssel.

iPhone 5se?

Gurman renderein gyakorlatilag egy iPhone 5c-be oltott iPhone 5s-t látunk, vagyis egy lekerekített oldalakkal rendelkező, a legújabb modelleknél kicsit zömökebb, vastagabb készüléket. Ez majdnem egybevágna a korábbi hírekkel, miszerint még az iPhone 5s tokok nagy része is kompatibilis marad az új 4″-es iPhone-nal. Van azonban egy bökkenő: a bekapcsológomb a készülék oldalán látható. (A Touch ID nélküli home gomb ne zavarjon meg senkit, Gurman szerint egyszerűen erre nem figyeltek oda a render készítésénél.)

Gurman iPhone 5se

Hogy tovább fokozzuk az izgalmakat, a 9to5Mac hírével nagyjából egy időben az OnLeaks is közzétett néhány rajzot, amin az állítólagos iPhone 5se látható. Ez részben megegyezik a renderekkel, amennyiben nem teljesen egy lekicsinyített iPhone 6-ot látunk (legalábbis az ívek nem olyan határozottak), de a nagy testvér formatervének sok eleme visszaköszön: csíkos hátlap, kitüremkedő kamera(!). A bekapcsológomb viszont itt a készülék tetején látható. Gurman szerint furcsa a kitüremkedő kamera ötlete, hiszen a tervek alapján az iPhone 5se gyakorlatilag ugyanolyan vastag lenne, mint a jelenlegi iPhone 5s.

iPhone 5se?

Szóval mi derül ki a fentiekből? Az, hogy egyelőre valószínűleg senkinek nincs fogalma arról, hogy pontosan hogy fog kinézni az iPhone 5se. És ez nagyon jó hír, mert ha valóban lesz márciusi Apple-keynote, akkor végre – a korábbi évek gyakorlatától eltérően – van miért izgulnunk egy kicsit, és nem lőnek le mindent a különböző szivárogtatások az esemény előtt. Maradjon is ez így még a következő pár hétben!

Forrás: 9to5Mac, MacRumors.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!