imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hogyan csatlakozik az AirPods az Apple TV-hez?


Az Apple TV remek összhangban van minden AirPlay támogatott eszközzel. De vajon mi a helyzet az AirPodsszal?

Az AirPods egyenlő az instant csatlakozással, ezzel a tulajdonságával pedig hamar bekerült a legnépszerűbb fülhallgatók közé, vezeték nélküli kategóriában pedig mostanra a legjobban fogyó termékről beszélhetünk. Az iPhone-nál már jól ismerjük az élményt, csak fel kell pattintani a tokot és néhány másodpercen belül a közelében lévő iOS eszközöknek máris felkínálja, hogy csatlakozzunk. Mi a teendő az Apple TV esetén?

Jogos a kérdés, hiszen más gyártók termékeinél olyan megoldásokat láttunk, ahol a kapcsolóra rejtettek el jack bemenetet, ami szintén egy kényelmes megoldás. Az AirPods viszont abszolút vezeték nélküli megoldást nyújt, ráadásul az Apple TV Remote-on nincs is ilyen kábeles csatlakozási lehetőség. Ugyanakkor a tvOS egyelőre még nem tartalmazza a megszokott pop-up opcióválasztót. Első körben tehát manuálisan kell párosítanunk a fülest.

Először is győződj meg róla, hogy tvOS 11 fut az Apple TV-den. Pattintsd fel a tetőt és nyomd meg a párosító gombot a tokon. Az Apple TV-n lépj be a Beállításokba, majd keresd meg a Vezérlők > Eszközök > Bluetooth almenüt. Miután a párosítás megtörtént, csatlakoztasd az AirPodsot.

Ezt úgy tudod megtenni, hogy a Remote-on megnyomosd a Play / Pause gombot a főmenüben és feljövő listából kiválasztod az eszközt. A csatlakoztatás egy másik módja, hogyha megnyomod a Siri gombot (ha aktiválva van Siri), és azt mondod: “Connect to my AirPods”. Érdekesség, hogy a csatlakoztatott AirPodson Siri inaktív, az továbbra is a Remote-on keresztül lesz elérhető. Viszont az érintéses funkciók ugyanúgy működőképesek maradnak.

Megjegyzés: Ha az Apple TV-n a hangerőt állítod, azt rendszerint a Remote segítségével tudod csak megtenni, az iPhone-os alkalmazáson keresztül nem. Azonban, ha csatlakoztatsz egy AirPodst, vagy bármilyen más Bluetooth eszközt, akkor a telefonod segítségével is tudod vezérelni a hangerőt.

Tehát, ha esetleg az órád nem lenne elég jó távvezérlő, használhatod az AirPodsod is.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!