imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hogyan használd az iCloud-fotómegosztást?


Itt a karácsony, és hamarosan megérkezik az év vége is. Biztos sokan vannak úgy, hogy fotókat készítenek az ünnepek alatt a családjuk vagy barátaik kötében, majd szeretnék megosztani ezeket a képeket az érintettekkel. El lehet küldeni persze őket e-mailben, üzenetben, ilyesmikben, de az iOS 8 megjelenése óta sokkal egyszerűbbé vált ez az iCloud-fotómegosztásnak köszönhetően.

Nézzük meg, hogyan használhatod és milyen funkciókkal bír az iCloud-fotómegosztás. Ha már megvannak a képek amiket szeretnél megosztani, akkor pár egyszerű lépéssel pillanatokon belül láthatják fotókat a család és a barátok, a saját iPhone-jukon vagy iPadjükön a Fotók alkalmazásban. Íme a szükséges lépések:

1. Győződj meg róla, hogy be van kapcsolva a készülékeden az iCloud-fotómegosztás funkció.

iCloud-fotómegosztás

 

2. Indítsd el a Fotók alkalmazást a telefonodon vagy iPadeden.

iCloud-fotómegosztás

 

3. Válaszd ki az alsó sávban a Megosztott fület.

iCloud-fotómegosztás

 

4. Ha a „Tevékenység” ablak nyílik meg, akkor korábban már használtad az iCloud-fotómegosztást. Ilyenkor koppints a bal felső sarokban található „Megosztás” feliratra.

iCloud-fotómegosztás

 

5. Ha még nem használtad a funkciót, akkor egyből a listában találod magad. Nyomd meg a bal felső sarokban található plusz-jelet, vagy a listában az „Új megosztott album…” elemet.

iCloud-fotómegosztás

 

6. Add meg az új album nevét, és koppints a Következő gombra.

iCloud-fotómegosztás

 

7. Most állíthatod be, kik lássák a megosztott albumot. Elkezdhetsz írni neveket, vagy a kis + jelre koppintva előhozhatod az összes kontaktodat. Fontos, hogy a címzettnek rendelkeznie kell iCloud-fiókkal. Ha megvan a lista, koppints a Létrehozás gombra.

iCloud-fotómegosztás

 

8. Válaszd ki a listából a frissen létrehozott albumot.

iCloud-fotómegosztás

 

9. Itt a nagy + gombbal adhatsz fotókat a megosztott albumhoz.

iCloud-fotómegosztás

 

10. Válaszd ki a használni kívánt fotókat, majd a jobb felső sarokban a Kész gombra koppintva hozzáadhatod őket a megosztáshoz.

iCloud-fotómegosztás

 

11. A felugró ablakban írhatsz egy rövid kommentet a képeidhez ha szeretnél, a Közzététel gombbal pedig berakhatod őket az albumba.

iCloud-fotómegosztás

Ilyen egyszerű! A későbbiekben bármikor hasonló módon adhatsz hozzá új képeket az albumhoz, illetve egy adott képet kiválasztva bármikor törölhetsz vagy szerkeszthetsz. A megosztott albumhoz alapértelmezésben az összes meghívott hozzáadhat új képeket, a képeket pedig like-olni illetve kommentelni is lehet. Ha valaki kommentel vagy új képet ad az albumhoz, arról értesítést is kaphatsz.

Ha az albumnézetben az alsó Személyek fülre koppintasz, akkor további beállítások válnak elérhetővé. Itt hívhatsz meg illetve távolíthatsz el embereket, beállíthatod, hogy a meghívott emberek hozzáadhatják-e a saját fotóikat az albumhoz. Ezt a magyarul teljesen értelmetlen „Közzététel eng. előfizetőknek” kapcsoló állítja.

A nyilvános webhely akkor jöhet jól, ha meg akarjuk osztani a képeinket olyanokkal is, akiknek nincs iOS-készüléke. Ez generál egy egyszerű weboldalt az iCloud.com-on, amit a megadott linken bárki elérhet. Vigyázzunk tehát, a nyilvános weboldal nem jelszóval védett, csupán a linket kell ismerni hozzá.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!