imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Hogyan kapcsold ki az U1-es chipet az iPhone-odban


Az este megjelent iOS 13.3.1-es verziója tartalmaz egy olyan újítást, ami lehetővé teszi az ultraszélessávú U1 chip kikapcsolását.

Sok iPhone 11 szériás tulajdonos panaszkodott már korábban arra, hogy hiába kapcsolja ki a helyzetmeghatározást, a telefonja még akkor is gyűjti róla az adatokat.

Az U1 chip olyan pozicionálási technológiát használ, melyet UWD (Ultra Wideband) néven ismerünk. Ez teszi lehetővé a szélessávú rádiohullámok átvitelével, hogy készüléked még precízebben határozza meg tartózkodási helyed. Például egy szobán belül is pontosan be tud határolni a többi eszközhöz számított távolságod alapján.

A technológia igen összetett, a világ szabályozási rendszerei pedig még összetettebbek. Ez a fajta helyzetmeghatározás bizony nem minden országban engedélyezett, így, ha már a chip benne van az összes 11-es szériás iPhone-ban, lehetővé kellet tenni annak kikapcsolását.

A frissen és ropogósan érkezett update-ben pedig már el is érhető az erre vonatkozó opció. Ha te sem szeretnéd, hogy a telefonod tovább gyűjtsd az adatokat, elég egy kissé eldugott lehetőséget kikapcsolnod.

  • Lépj a Beállítások > Adatvédelem opciójához
  • Görgess a legaljára és válaszd a Rendszerszolgáltatások lehetőséget
  • Itt a listából a harmadik elemre kell rámenned, a “Hálózat és vezeték nélküli kapcsolat” opciót kell lekapcsolnod (angolul ez Networking & Wireless névre hallgat)

Azt viszont tartsd szem előtt, hogy ezzel a lépéssel azt a lehetőséget is kilövöd, hogy a telefonod automatikusan finomhangolja a Wi-Fi Bluetooth és hálózati kapcsolatod. Ha pedig úgy döntesz, hogy mégis szeretnéd élvezni az U1 chip előnyeit, akkor nincs más dolgod, mint visszapöckölni ugyanezt a csuszkát.

Apple Watch sosem látott árakon!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!