imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hogyan kezdeményezel beszélgetést egy fogyatékkal élővel?


Általában ha Siri új dolgokat tanul, akkor azokból mindig megpróbáljuk összeválogatni a legviccesebb kifejezéseket, szófordulatokat. A mai nap viszont ez nem így van, hiszen egy olyan témáról van szó, ami a legkevésbé sem elbagatellizálható. 

Tim Cook, az Apple első embere szereti felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy a diverzitás mennyire fontos része a társadalmunknak. Ez a cég politikáján is meglátszik, gondoljunk csak akár az alkalmazottak közötti kulturális és vallási színességre. De nem csak ebben jár nagyon jó úton az Apple. A kaliforniai vállalat termékeiről az emberek jó része tudja, hogy óriási segítséget tudnak nyújtani a fogyatékkal élők számára is. Habár a fejlesztés továbbra is zajlik, hogy a Kisegítő lehetőségek minél nagyobb tényleges segítséget nyújtsanak, Tim Cook egy új projektbe is belevágta a fejszéjét.

Az Apple-nél hiszünk abban, hogy más emberek befogadása növeli az egyén inspirációját. A különböző emberek adnak nekünk erőt, és ebbe a fogyatékkal élők is beletartoznak. A Cerebral Palsy Alaptívány [jelent.: gyermekkori agyi bénulás] arról kérdezett minket, hogy mi a legjobb módja annak, hogy beszélgetésbe elegyedjünk egy olyan emberrel, aki fogyatékkal él. A válasz egyszerűbb, mint hinnék…

Így konferálta föl azt a promó videót a cég vezérigazgatója, ami a „Csak köszönj” kampánynak lesz az egyik videója. A videó, ami egyébként stílusosan iPhone 6s-sel lett felvéve, a CPF weboldalára és természetesen a YouTube csatornájára került fel. A cél ezzel, hogy az emberekben ne legyen előítélet a agyi elbénulással élőkkel szemben. 1000 újszülött közül 2-4 esetben alakul ki ez a betegség, koraszülött gyermekeknél a betegségre való hajlam 10-szer nagyobb. Éppen ezért érdemes odafigyelni és persze segíteni, hiszen az izomsorvadásból keletkező lebénulás gyakori betegség itthon és külföldön egyaránt. Az alapítvány egy nyilvános levélben köszönte meg az Apple vezérigazgatójának a segítséget, akit idén a közösségért tett munkája miatt National Visibility emberjogi díjjal és Kennedy díjjal is jutalmaztak.

Öröm számunkra, hogy Tim Cook (és Siri is) mellénk állt a kampányban. Tim tényleg a lágy szív és az éles elme kombinációja, amit minden ilyen megnyilvánulásakor érezni lehet. Kíváncsian várjuk, hogy milyen messzire ér el az üzenetünk így.

És, hogy mit tett ehhez Siri? A videó végén a címben említett kérdésre Ő adja meg a választ (érdemes tesztelni tényleg működik), miszerint egyszerűen csak köszönj nekik.  Aki úgy gondolja, hogy szeretne kicsit többet is tenni az egész ügyért, az látogasson el az alapítvány weboldalára, ahol többet is meg lehet tudni a CPF tevékenységéről. Ilyesmi tevékenységet itthon a Gyermekmentő Alapítvány foglalkozik, érdemes lehet az ő tevékenységükre is vetni egy pillantást.

Forrás: iMore

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!