imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hogyan lehet újraindítani az Apple TV-t?


Mint, minden számítástechnikai eszköznek, úgy az Apple TV-nek is jót tesz néha egy kis áramszünet. Pláne, ha úgy észleljük lefagyott és nem reagál a Remote utasításaira. Lássuk, hogyan indíthatjuk újra az Apple TV-t.

Bár az Apple tévéokosító eszköze nem toplistás termék a cég palettáján, olykor mégis említést teszünk róla, hiszen mi magunk is megelégedéssel használjuk. Korábbi tapasztalataim alapján mindössze egyszer észleltem, hogy a tvOS furcsán kezdett viselkedni. Ilyenkor jót tesz neki egy pillanatnyi szünet, de hogyan tehetjük ezt meg?

Erre több eszköz is rendelkezésünkre áll. Legkönnyebben a Beállítások > Rendszer > Újraindítás almenüben tehetjük ezt meg. Persze, ha semmire nem reagál a rendszer, akkor ez sem fog segíteni, hiába akarnánk, ha nem tudunk elnavigálni eddig a menüpontig. A második szintén egyszerű módszer, ami talán nem a legjobb, de az Apple hivatalos dokumentációban helyes eljárásként hivatkozik rá, az az, hogyha egyszerűen csak kihúzzuk a konnektorból.

Én irtózom az ilyesmitől, még ha gyakorlatilag semmilyen kár nem is éri a készüléket, hirtelen megszüntetni az áram alatt álló eszköz tápellátását nem túl elegáns. Ahogy az iPhone-okon, iPadeken és az Apple Watchokon, úgy a Remote-on is találunk megfelelő gombkombinációt a munkára: nyomd le a Menü és a TV gombot egyszerre. Ekkor az Apple TV-n található LED pislogni fog, majd újraindul. Addig kell lenyomva tartanod, amíg a töltőképernyő megjelenését nem tapasztalod.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!