imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hogyan spoilerezte le az Apple az iPhone 8-at?


Szinte még magunk sem hisszük el azt, ami tegnap történt: úgy tűnik, az Apple saját maga árulta el eddig a legtöbbet az iPhone 8-ról, annak ellenére, hogy (a hivatalos álláspont szerint) óriási erőfeszítéseket tesznek a szivárogtatás ellen.

Ugye az megvan mindenkinek, amikor Tim Cook kiakadt, mivel szerinte azért fogy kevés iPhone 7, mert túl sok a szivárogtató és az alaptalan pletyka, ami visszaveti az eladásokat? Logikus, hiszen ha tudod, hogy sokkal jobb telefont kapsz pár hónap múlva ugyanannyi pénzért, akkor teljesen felesleges megvenni a mostani modellt. Azért azt tegyük hozzá, hogy nagy valószínűség szerint nem ugyanannyi pénzbe fog kerülni, másrészt pedig nagyon úgy tűnik, idén maga az Apple a legnagyobb szivárogtató.

Miután a Verge megírta, hogy az egyik fejlesztő sematikus ábrát talált az iPhone 8-ról a HomePod kódjában, további részletek is kiderültek magáról a HomePodról (272 x 340 felbontású kijelzőt és 1 gigabájt RAM-ot fog kapni) és az iPhone 8-ról. A dolog ott bukott ki, amikor a magát csak Rambónak nevező fejlesztő észrevette, hogy a firmware iOS 11.0.2-es sorszámmal rendelkezik, melyet elviekben még nem adott ki az Apple. Így is volt, ez a szám kettővel előrébb állt, mint épp az éppen aktuális patch.

Rambo azonnal új funciók után kezdett kutakodni, azaz olyan kódrészletek után, melyek bármit elárulhatnak az idei iPhone-okról. Hamar rátalált a “Face” kifejezésen keresztül néhány szimbólumra a BiometricKitben (ez kezeli a mostani biometrikus beléptetést, a Touch ID-t is), de itt még nem volt megállás. Ezután ugyanitt rátalált a EnrollPearlID kifejezésre, ami azért beszédes, mert jelenleg a rendszer az EnrollTouchID terminológiát alkalmazza az ujjlenyomat regisztrálásakor. A Pearl tehát egy új azonosításra utal, így ahogy azt korábban is írtuk, íriszszkennerre/arcfelismerésre lehet számítani idén.

Persze a hullámvasútról nem lehet csak úgy leszállni. Rambo hamarosan rábukkant a Pearl-D22 kifejezésre, így azután kezdett kutakodni, hogy mit rejthet a D22 megjelölés. A PassKiten keresztül pedig talált egy “Payment_glyph_phone-D22.caar” nevű fájlt, ezt a kiterjesztést pedig vektoros fájlok tárolására használja az Apple. Rambo szépen kirenderelte a tartalmat, és ekkor kapta meg végeredményül a sematikus ábrát.

A kódból további érdekességek is kiderültek, például, hogy idén megszűnhet a Home gomb és esélyes a teljes előlapot fedő kijelző (most biztosan sokan felszisszentek izgalmukban), illetve a Tap to Wake funkció is (végre), különböző típusú töltések (vezeték nélküli töltés), és szinte biztos, hogy nem lesz kijelzőbe integrált Touch ID, hiszen semmilyen kódrészlet nem utal erre.

Rambo kalandját követően két eshetőség maradt: az Apple olyan remegő kézzel és buzgósággal készülődik a szeptemberi showra, hogy elkövették az évszázad bakiját és saját maguk spoilerezték le az egészet. Vagy belementek a játékba, mindenkit jól átvernek, és másfél hónap múlva lenyűgözik az egész világot egy egészen más kinézetű és funkciókat tudó iPhone 8-cal (ennek meglátásom szerint elég kicsi az esélye).

Forrás: Wired és 9to5mac

Tim Cook és csapata annak ellenére, hogy néha saját magukat buktatják le, komoly intézkedéseket végeznek annak érdekében, hogy az új termékek fejlesztését 7 pecsétes titokként kezeljék, amíg azok meg nem jelennek. Ezért egy speciális különítmény dolgozik például azon, hogy levadásszák az Apple Park felett repkedő drónokat. Az iPhone 8 megjelenéséig már nincs sok hátra, addig viszont tovább dübörög az iSTYLE akciója: az iPhone SE például mindössze 99 900 forintért vásárolható meg.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!