imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hogyan telepítsük az OS X Yosemite-t?


A tegnapi cikkünkből kiderült, hogy olvasóink egy (nagy) része már letöltötte a legújabb operációs rendszert, a Yosemite-t. A rendszer frissítése amúgy abszolút nem bonyolult, de a friss Mac felhasználóknak biztosan könnyebbséget jelent, ha mi is leírjuk, hogyan is kell pontosan csinálni.

Biztonsági mentés készítése (kihagyható)

Ez a lépés alapvetően nem létszükséglet OS X frissítésekor, ugyanis (elméletileg) semmilyen adatot, programot és beállítást nem fog törölni. De sajnos nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy a biztonsági mentés egy NAGYON fontos dolog. Sajnos nem egy ügyfelünk járt úgy, hogy elveszett az összes adata, back up pedig nem készült. Tényleg bármikor bárkivel megtörténhet a baj, és csak jobb megelőzni az esetleges fejfájást és bosszankodást, nem?! :) Egy iSTYLE TV-s videó is készült, amiben lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan tudsz biztonsági mentést készíteni. Elég egyszerű. :)

A mentés természetesen bármilyen USB-s külső háttértárolóval is működik, és hasonlóan konfigurálható.

Frissítés elindítása

Ha kész vagy a biztonsági mentéssel – vagy csak egyszerűen nem volt rá szükséged, – akkor megkezdheted magát a telepítést. Ehhez nincs más dolgod, mint megnyitni az App Store-t. Itt legegyszerűbben az Updates menüben a „Free Upgrade”-re kattintva indíthatod el a letöltést, de a Featured-ben is több helyen megtalálható. Fel fogja dobni, hogy írj be egy Apple ID – jelszó párost, miután ezt megtetted, el is kezdi letölteni a rendszert.

OS X Yosemite telepítés

 

Telepítés

Miután letöltődött a rendszer (kb. 5,6 GB), automatikusan fel fogja dobni a telepítőablakot. Itt értelemszerűen az „Install” vagy „Telepítés” gombra kattintva újraindul a géped és megkezdi az OS X Yosemite telepítését. Ez mindennel együtt körülbelül 20 percet fog igénybe venni. Ezután megint kérni fogja az Apple ID-hoz tartozó jelszavadat, és hogy fogadd el az Általános Szerződési Feltételeket. Még pár kattintás, és voilá, használhatod a gépet. :)

Kompatibilis a gépem az OS X Yosemite-vel?

Az alábbi gépekre telepíthető fel az OS X Yosemite:

  • iMac (Mid 2007 vagy újabb)
  • MacBook (Late 2008 Aluminium vagy Early 2009 vagy újabb)
  • MacBook Pro (Mid/Late 2007 vagy újabb)
  • MacBook Air (Late 2008 vagy újabb)
  • Mac mini (Early 2009 vagy újabb)
  • Mac Pro (Early 2008 vagy újabb)
  • Xserve (Early 2009)

Ha nem vagy biztos, hogy a Te géped milyen, az Alma menüben az „About This Mac” menüpontban megtudhatod.

Ha még bármilyen kérdés felmerül, ne tartsátok magatokban!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!