imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Hogyan teljesít az AirPods Pro a hétköznapokban


Eddig szorgos egyetemista hétköznapjaim nagy részét egy AirPods-szal a fülemben éltem le, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Mikor megjelent a Pro toldattal ellátott nagy testvér, egyből izgatottan tettem fel a kérdést: vajon tényleg annyival jobb élményt biztosít az elődjéhez képest?

A válasz a legújabb videónkból is kiderül, de aki jobban szereti a papírformát, tartson velem a továbbiakban.

Zajszűrés

Egyből kiemelném a zajszűrést, ami valami fenomenálisan sikerült az Apple új fülesében. A 3-mas metrón fennálló síri csöndet és a tökéletesen lefektetett sínek morajlását példásan szűri, csupán a magas hangokkal (fékezésnél, ajtónyításnál) lehet szembesülni a külső zajokkal.

Ez az élet más területein is így van, szóval a mélyebb tartományban mozgó alapzajokat, mint ventillátorok, háttérben lévő beszélgetések, utcán autók hangjai nem jelentenek gondot az AirPods Pro számára. Ha valaki közvetlen mellettünk beszél és nem csutkára járatjuk a hangerőt, azt viszont hallani lehet, szóval pletykázós ismerősök elleni védekezésre nem feltétlen ajánlanám.

A hangerő piros tartományban való tekerésétől nem kell többet félnünk, mint ahogy az öregnek egyáltalán nem mondható AirPods esetében az gyakran előfordult. Egy kényelmes 70%-os krafttal bőven el lehet lenni még a leghangosabb környezetben is, köszönhetően a tényleg király zajszűrésnek.

Kényelem

Az AirPods Pro egy érdekes hibrid megoldást alkalmaz a fülhallgatók között, ugyanis ötvözi a kistestvér megoldását és a klasszikus “agybadugós” alternatívákat, aminek én kifejezetten örültem is, mikor kezem ügyébe kerültek a bucik. Nálam kényelem szempontjából továbbra is az AirPods a nyerő (igen, nekem a fülemben marad), mivel nem nyom, könnyű kezelni és nem fülzsírosodik el két használat után.

A Pro változat esetében a harangok nem mennek be annyira mélyen a füljáratba, így nem érezni akkora nyomást sem. Külön plusz pont, hogy a szűrő is a cserélhető harangban kapott helyet, így sokkal könnyebb a tisztán tartása is a fülhallgatónak.

Egyedül az számomra a fura, hogy jól be kell cuppantani a fülünkbe, hogy ott is maradjon. Szó szerint cuppantani, ugyanis ha jól beillesztettük lehet hallani egy cuppanást (nem feltétlenül a fülzsírt kell okolni). Érdemes a szoftveres illeszkedés vizsgálat mellett, azért a kényelemre is odafigyelni, mikor összerakjuk melyik bucikat szeretnénk használni. Esetemben az M-est és az S-est is jónak jelezte, de a közepes méret már 10 perc múlva elkezdte nyomni a fülem.

Bökdösés helyett itt a préselés

Őszintén szólva nekem sokkal jobban bejön az új “kezelőfelület”, mint az AirPods bökögetős megoldása. Ott mindig benne volt a rizikófaktor, hogy kiesik, illetve nem túl kellemes érzés, amikor a közvetlen a fülünkben lévő kis bucit megpöcköljük.

Az AirPods Pro esetében az Apple áttért a “szárak préselése” technikára, ami nem vicc, tényleg nem elég, ha csak megsimogatjuk őket, erőt kell kifejtenünk. Mivel a harangoknak köszönhetően sokkal fixebben illeszkedik a füles, így ha hozzáérünk nem kell félni tőle, hogy azon nyomban kiesik. Sőt, azt mondanám ez egy jó offline illeszkedési teszt is, ha préselünk egyet a szárakon. Ha kiesik tudjuk, hogy még igazítanunk kell rajta, nem cuppant be eléggé a helyére.

Arról nem is beszélve, hogy ezzel az új megoldással sokkal több funkciót is tudunk egyből elérni, mint régebben. Probléma nélkül tudunk zenét léptetni ide-oda és váltani a különböző hangáteresztő módok között.

Hangminőség

A hangminőség egy igen kényes téma, úgymond mindenki más nappaliból érkezik. Én eléggé audiofilnek tartom magam, szóval érdemes úgy kezelni a véleményem ebben az esetben.

Sokat teszteltem az AirPods Prót, különböző stílusú zenékkel, különböző szituációkban és az az igazság, hogy a hangminősége . Nem rossz, nem kiváló vagy tökéletes, jó. A Beats Solo Pro az, ami már közelnek mondható a kiválóhoz consumer szinten. Az AirPods Prónál határozottabban több a mély a kistestvérhez képest – bár ez nem meglepő a kialakításából adódóan – a közép és magas hangok egy az egyben ugyanúgy szólnak.

Mindennapi zenehallgatáshoz az utcán, tömegközlekedésen, szünetekben teljesen megfelel, viszont nem fogunk ódákat zengeni egy mámoros estén, hogy a Hotel California élőfelvételében az a gitárszóló mennyire durván szól. De valljuk be, nem is ezt vártuk ettől a fülestől.

Konklúzió

Az AirPods Pro egy igazán jól sikerült fülhallgató, amit a kiválóan sikerült zajszűrés és a pöttömnyi méret mellett azért lehet szeretni igazán, mert tökéletesen illeszkedik az Apple ökoszisztémába. Hétköznapi használatra számomra nincs jobb választás, annyira praktikus és könnyen kezelhető, így aki hasonlóan az én bőrömben érzi magát nyugodtan lecsaphat a fülesre, nem fogja megbánni.

Az AirPods Pro az iSTYLE webshopjában megvásárolható. Ha épp nincs készleten (ez a következő időszakban vélhetően gyakran előfordul majd), nézz vissza egy kicsit később.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!