imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Hogyan tölt egy AirPods?


Mennyi idő kell nulláról 100%-ra egy második generációs AirPodsnak? Milyen sorrendben tölti az eszközöket? Mennyi áramot vesz fel? Ezekre a kérdésekre kaphattunk most választ egy lelkes felhasználónak köszönhetően.

Az AirPods bemutatása óta igazi forradalmat indított a wireless fülesek világában, Tim Cook pedig az előző negyedéves jelentés utáni hívásban egészen odáig ment, hogy kulturális jelenségnek nevezte. Itthon is egyre több (eredeti és hamisítvány) látható a fülekben, és hozzám hasonlóan rengeteg Apple fan (és iSTYLE munkatárs) ismerősömnek lett ez a kedvenc kütyüje.

Mindezt úgy, hogy valójában egy végtelenül egyszerű eszközről van szó, amiben csak néhány dolgot tudsz szabályozni, kevés visszajelzést kapsz. Egyszerűen működik, nagyszerűen használható, és 100%-ban szerethető. Írni viszont nehéz róla… egy sor tulajdonságát csak elfogadjuk, de részleteiben nem ismerjük, mert az Apple erről nem oszt meg információt.

Az egyik ilyen a töltés. Milyen sorrend szerint tölt? Érdemes erősebb töltőre tenni? Vagy elég neki a kisebb is? Milyen algoritmust használ? Ezekre a kérdésekre kereste a választ colinstarter, aki a Redditen osztotta meg az eredményeit. Fogta magát, csontra ürítette AirPodsait és a töltőtokját, majd fullra töltötte, miközben monitorozta a teljes töltés folyamatát. Második generációs AirPodsot használt, de nem a vezetéknélküli töltővel, standard Apple kábellel és az 5-wattos töltővel, ami az iPhone-okhoz is jár. Jöjjön előbb az általa készített grafikon, majd a legfőbb tanulságok.

Az alábbiakat tudhattuk meg a kísérletből:

  • Elsőként magukat az AirPods füleseket tölti a rendszer, és amíg nem érik el a 20%-ot, a tok nem is kap töltést.
  • A teljesen lemerült eszközök 30 perc alatt töltődtek fel maxra, de már 20 perc alatt elérték a 90%-ot.
  • A toknak a kezdéstől számítva két óra kellett.
  • Az első 3,5 percben “turbó” töltést vettek fel az Airpodsok, 2,35 watton.
  • Az AirPodsok és a tok együttesen egyetlen ponton sem vettek fel 2,5 wattnál többet.

De miért is jó ezeket tudni? Elsősorban azért, mert látszik, hogy hiába tudunk neki nagyobb teljesítményű töltőt adni, nem megyünk vele sokra. Bőven elég az 5 Wattos iPhone töltő, de nem tud nagyságrendekkel lemaradva a kocsiban egy szivargyújtós USB táp sem. Ebből pedig az látszik, nem véletlenül kapta meg a vezetéknélküli töltés opcióját, ami egy kevésbé hatékony technológia, de ide pont elég. Én nem szoktam se itthon se az irodában vezetéknélkülire dobni az iPhone-t, de az AirPodsra (és a Beoplay E8-ra) tökéletesen elég, ráadásul még jól is mutat. Az otthoni EPICO töltőpadon például így:

Azt is jó tudni, hogy először a fülesek kapják az áramot, hogy gyorsabban tudjuk használni lemerült állapotban. Ami kifejezetten érdekes volt, és eddig nem hallottam ilyenről: ha kinyitod egy pillanatra a tokot, akkor 3-4 percig nagyobb áramot vesz fel a töltésre.

Számomra ami még kérdés maradt, hogy az áram alatt lévő töltőn gyorsabban tölt-e a teljesen feltöltött, de nem töltőn lévő tok (szerintem igen, kérdés mennyivel); illetve mennyivel lassabban tölti 90%-ra a füleseket egy tlejesen feltöltött tok egy olyan állapothoz képest, amikor már pár kört merítettünk belőle.

Te hogyan szoktad tölteni az AirPodsod? Külön? Mindig vezetéken vagy csak a tokban tartod amíg az le nem merül? Éreztél 20% alatt minőségromlást? Ha második generációt használsz és elsőről váltottál: érzed a teljesítménynövekedést?

Forrás: Reddit, iDownloadBlog

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!