imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hogyan változtatta meg az Apple Pencil a Rapha dizájnfolyamatát?


Augusztusban írtunk arról, hogy a nyár egyik legjobb sorozatának kikiáltott Stranger Things poszterét iPad Prón rajzolták Apple Pencil segítségével. Most a kerékpáros kiegészítőket gyártó Rapha vezető tervezője beszélt arról, mennyire megváltoztatta a munkafolyamatait az Apple ceruzája.

A kerékpározás iránt érdeklődők számára biztosan ismerősen cseng a Rapha név. Sőt, még én – aki kevésbé járatos a témában – is ismerem a Londonban alapított céget, legalábbis azt tudom, hogy nagyon jó minőségű termékeket gyárt, igaz, nem éppen olcsó. A Rapha vezető dizájnere, Alex Valdman egy ideje már aktívan használja iPad Prót és az Apple Pencilt a mindennapi munkája során, az Apple pedig kapva kapott az alkalmon, és egy rövid videót is készített a témában, melyet iPhone-nal vettek fel:

Valdman a TechCrunchnak kicsit bővebben is beszámolt arról, hogy miben hozott számára változást az iPad Pro. Először is, kicsit leegyszerűsítette az életét:

Az iPad Pro és az Apple Pencil előtt hagyományos jegyzetfüzeteket használtam, amiből rengeteg hevert szanaszét. Otthon volt egy a nappaliban, a konyhában, a hálóban, a munkahelyen, hátizsákokban és egyéb táskákban, sőt, egy egészen pici a pénztárcámban is. Értitek mire gondolok. A lényeg az volt, hogy mindig legyen a közelben egy jegyzetfüzet.

Rapha

Persze nem csak a jegyzetfüzethegyek tűntek el, maga a munkafolyamat is jelentős változásokon esett át. Valdman sokat rajzol, skiccel és tervez, és ezeket természetesen másokkal is gyakran megosztja. Nem nehéz elképzelni, hogy ezen a téren miben hozott újdonságot a „digitális átállás”:

Én felügyelem a kollekciók több mint 800 elemét, napi 200 e-mailt kapok, tervezek, inspirálódok, megbeszélésekre járok, jelentéseket készítek, éppen egy új házat rendezek be, és persze személyes dolgokat is csinálok, például utazást foglalok, zenét hallgatok, számlákat fizetek be, stb. Egyetlen olyan tárgy van, ami segít ezeket mind megszervezni, kreatívan kommunikálni és befér egy kisebb táskába. Az iPad Pro az egész életedet a kezedbe helyezi.

Valdman elsősorban a Procreate appot használja rajzoláshoz, de nem veti meg az Adobe szoftvereit és a Goodnotesot sem.

Forrás: TechCrunch.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!