imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Hogyan válts Apple TV felhasználót


A tvOS 13 érkezésével az vége Apple TV-n is elérhetővé vált a Vezérlőközpont (Control Center), ezzel párhuzamosan lehetőség nyílik arra, hogy több felhasználót adj az eszközhöz és hogy szabadon váltogathass köztük. Mutatjuk hogyan!

Bár az Apple TV tulajdonosok hozzárendelhettek több Apple ID-t is az eszközünkhöz Családi Megosztás (Family Sharing) keretein belül (és még válthattak is köztük), egyik ID-ból a másikba lépve a tartalom azonban mit sem változott.

A több felhasználói fiók létrehozását támogató tvOS 13 azonban ennél már többet tud. Bár a Családi Megosztás még itt is működik. Már minden felhasználó testreszabott beállírási lehetőségekkel és igazi saját accounttal rendelkezik, melyek máf van saját:

 • Ajánlási listája
 • Médiatára filmekkel és zenékkel
 • Extra tartalmai más alkalmazásokból
 • Saját vásárlásai

Egy valami viszont nem változik, az alkalmazások a Kezdőképernyőn (Home Screen).

Mielőtt még váltanál a felhasználók közt, először is regisztrálnod kell őket a rendszerben. Ha a saját Apple ID-d már meg volt adva az eszköz első beállítása során, akkor azt nem szükséges újra megadnod.

Ehhez:

 • Nyisd meg a Settings a tvOS 13-at futtató Apple TV-den
 • Lépj a Users and Accounts menüpontba
 • A Users rész alatt válaszd az Add New User… lehetőséget
 • Írd be a kívánt Apple ID és jelszó kombinációt

A felhasználók közt pedig akár a Beállítások, akár a Control Center segítségével válthatsz.

A Beállítások közt:

 • Nyisd meg a Settings a tvOS 13-at futtató Apple TV-den
  Lépj a Users and Accounts menüpontba
 • A Users szekcióban válaszd a Current User opciót
 • Válaszd ki azt a accountot, amire váltani szeretnél

Arra azonban ügyelj, hogy az egyes felhasználók és hozzájuk tartozó adatok több helyet foglalnak az Apple TV tárhelyén. A tvOS amúgy is imád adatokat cachelni, ami jó nagy szeletet tud kikanyarítani a rendelkezésre álló helyből.

Arra ügyelj, hogy minél több felhasználót regisztrálsz az Apple TV-den, a hozzájuk tartozó adatok annál több helyet foglalnak a tárhelyen.

A tvOS amúgy is imád minden adatot cachelni és ezáltal felzabálni az egész tárhelyet. Ha például egy filmet nézel iTunes-on keresztül, még ha nem is nézed végig, akkor is letölti az egészet és eltárolja. Ugyanez a helyet a Netflix-szel is, meg bármelyik streaminggel. Ez sajnos automata, nem igaázn tudsz semmit tenni ellene. Úgyhogy érdemes csínján bánni a gigabájtokkal.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!