imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hogyan verhető át a Face ID?


Maszkmester kell hozzá? Elég egy testvér? Mi a helyzet a bajusszal és a napszemüveggel? Ezek a kérdések foglalkoztatják most a tech újságírókat.

Amikor egy éve Hordon arról írt, hogy a pletykák szerint az Apple elhagyja a Touch ID-t, szeptikusak voltunk. Itt van valami, amit már megszoktunk, ráadásul működik is a kezünkben, nem csak a bemutatókon. Azt írtuk, ha cserélik, csak akkor lépjék meg, ha biztosak a technológiában. Mert a konkurensek kezdeti lépéseit egy nyomtatott papírlappal ki lehetett cselezni. Most meg…

Az első tesztelők már próbáltak kalapot felvenni, álbajuszt felragasztani, megborotválkozni (férfiak: az algoritmus követi és tanulja az arcszőrzeted növekedését!), több féle napszemüveggel elrejteni a szemüket, sminket feltenni/eltűntetni, besötétíteni a szobában, mindhiába. A telefon megismerte tulajdonosát. Az egyetlen nehézséget egyelőre még a túl erős fény jelenti, de ezen kívül nem találtak fogást a rendszeren. Amit szeptemberben ígértek, az működik.

Igen ám, de mi van akkor, ha épp az ellenkezője miatt aggódunk? Nem szeretnénk, hogy más ki tudja nyitni. A legfontosabb lépés itt az, hogy csak nyitott szemmel működik a FaceID, így alvás közben nem tudja a párod feloldani. Az ujjaddal tudná, de persze erre is vannak módszerek:

A Wall Street Journal munkatársa először kinyomtatott, kivágott papírképével szeretett volna túljárni az iPhone X eszén. Ettől féltünk még régebben, hiszen a Galaxy Note 8 még elhasalt ezen a vizsgán. Azonban eddig a neten még senki sem büszkélkedett bizonyítottan azzal, hogy így verte volna át a TrueDepth rendszert.

Joanna Stern következő lépésként belenyúlt a szerkesztőség zsebébe, és egy profi maszkmestert kért fel, hogy csináljon róla egy másolatot. Ezt felvette kollégája, és láss csodát… nem sikerült feloldania az iPhone X-et. Hogy miért? Mert ahhoz kellett volna egy olyan kontaktlencse is, ami az íriszét lemásolja. Nem mondom, hogy tudom, milyen technológia kell egy ilyen hitelességű maszk és szem elkészítéséhez, de az biztos, hogy nagyon-nagyon befolyásos személy kell legyél egy magas költségvetésű akciófilmben ahhoz, hogy legyen félnivalód.

És akkor elérkeztünk az egyetlen eddig tesztelt és működő megoldáshoz: Joanna ismerősei között talált egy 8 éves egypetéjű ikertriót! Részletesen sajnos nem számolt be (majd esetleg Marques Brownlee megteszi), de állítólag könnyedén fel tudták egymás arcával oldani a készüléket. Ami még mindig nem tökéletes siker, de legalább valami. Ugyanis az Apple állítása szerint a Face ID 13 éves kor alatt nem tökéletesen megbízható, köszönhetően a sok változásnak, amin gyerekként keresztül megy az arcunk.

A képlet mindenesetre egyszerű: ha lezárva akarod tartani az egypetéjű ikertestvéred/klónod elől a telefonod, az iPhone X sajnos nem való neked, vegyél inkább iPhone 8-at! Mindenki más viszont fellélegezhet. Meg titokban tarthatja jelszavát, az ugyanis egy sokkal támadhatóbb felület…

Forrás: Wall Street Journal

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!