imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Holnap jöhet az olcsóbb iPad?


Egy napra vagyunk az Apple soron következő Keynote-jától, azaz “pontosabban a tanulmányi kirándulásától”, amitől egyes szaklapok sokat remélnek és visszatérő jósainknak is megvan a kialakult véleményük a lehetséges új termékektől. Lássuk lesz-e olcsósított iPad idén tavasszal és mire számíthatunk még!

Bár az Apple nagy csinnadrattával bejelentette, hogy holnap külön Keynote-ot szentel az oktatásnak, amire utoljára 2012-ben volt példa, és szárnyra is kaptak a különböző vélemények, hogy vajon mi lehetséges és mi nem az új termékeket illetően. Azonban eközben már azt is tudjuk, hogy nem lesz élő közvetítés, miután frissült az esemény borítójával az Apple Events alkalmazás.

Eszerint csak felvételről lehet majd visszanézni az elhangzottakat, a “Let’s take a field trip” meglehetősen szűkös, majdnem baráti összeröffenés lesz egy maréknyi újságíróval. Ennek fényében nem is számítunk óriási termékarzenálra, inkább csak esetleges csendes frissítésekre, ezekre lesz majd érdemes odafigyelni. Az új, még olcsóbb iPad híre viszont nagyon is valós lehet, ez pont egybe vág az esemény tematikájával is, az oktatással.

Az Apple néhány hete adta ki a ClassKit keretrendszert a fejlesztők számára az iOS 11.3 bétájában, valószínűleg a prezentáción is főként erről lesz szó. Ennek az elsődleges platformja az iPad, és oktatásról lévén szó, főleg az iPadek legalsó szegmense, a körülbelül egy éve frissült 2017-es iPad. Az Apple ekkor gyakorlatilag egy iPad Air 2 frissítést hajtott végre, az Air modelleket kivezette a palettáról, és az új modellt elérhetőbb áron kezdte kínálni.

iPadek

Ez hamar meglátszott az eladási számokon is, tavaly augusztusban már 15%-os iPad eladási növekedés látszott az amúgy haldokló tablet piacon. Mark Gurman, a Bloomberg szakértője szerint is ez jó okot adhat egy újabb árcsökkentési hullámra, építve az oktatási fejlesztésekre, hasonlóképpen ahhoz, ahogy tavaly is történt. Kuo egyébként időközben azt is megneszelte, hogy az Apple felpörgeti az Apple Pencil szállítmányokat, kérdés van-e ennek bármi köze az új iPadek érkezéséhez.

Elképzelhető, hogy az Apple az esemény után csendben számos frissített kiegészítőt dob majd piacra, viszont azaz elképzelés, hogy a legalsó iPad modell is Apple Pencil kompatibilis legyen erősen kétséges. Kuo szerint ezzel, újabb vásárlóréteget vonzanának be az iPad és más márkájú tabletek közt hezitálók köréből. Mi is szívesen látnánk egy ilyen frissítést, konkurenciát teremtve ezzel házon belül az iPad Pro modelleknek, így nem tartjuk kizártnak ezt a lehetőséget sem.

Mi lesz még?

Csak arra tudunk támaszkodni, ami már korábban is megtörtént: iPhone modellek új színben és új kiegészítők. Óriási dobás volt a piros iPhone 7 bemutatása, az iPhone X-ről pedig régóta azt pletykálják, hogy egy Blush Gold, azaz púder arany modell érkezhet. Emellett töménytelen mennyiségű kiegészítő, Apple Watch szíjak, tokok, AirPower, frissített AirPods. Azonban szerintünk, ha ezek be is jönnek, nem kapnak hatalmas szerepet a Keynote-on.

Összegezve az elmúlt hét híreit szinte biztosra vesszük, hogy holnap új iPad modellt fog bemutatni az Apple, amit az oktatási és a low-end piacra szánnak, ezen kívül a szoftveres megoldások széles skálája lesz a középpontban. Más jelentősebb bejelentésre nem számítunk, beleértve egy esetleges MacBook Air frissítést is.

Forrás: 9to5mac és Bloomberg

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!