imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Holnap lesz a Steve Jobs-film első vetítése – itthon jövőre


Ugyan a hivatalos amerikai premier csak október 9-én lesz, a 42. Telluride filmfesztiválra ellátogatók már szombaton megtekinthetik az első nyilvános vetítését, vagy ha nem férnének be az előadásra, akkor vasárnap ismét próbálkozhatnak.

A filmfesztivál szervezői egyébként mindig az utolsó pillanatban hozzák nyilvánosságra a programot, így még ha valaki éppen Colorado közelében van, akkor is kis eséllyel juthat hozzá a 25 dolláros jegyekhez, mivel a bérlettel rendelkezőket részesítik előnyben az árusításkor.

Nem túlzás azt állítani, hogy a legtöbben arra számítanak, hogy az Aaron Sorkin forgatókényvére épülő, Danny Boyle által rendezett, egyszerűen csak Steve Jobs címet viselő film lesz A nagybetűs Steve Jobs-mozi. A főszerepet Michael Fassbender kapta meg, Seth Rogen játssza az Apple másik társalapítóját, Steve Wozniakot, Jeff Daniels lesz a Jobsto kirúgó John Sculley, Kate Winslet pedig a maces marketingguru Joanna Hoffmann.

A film hivatalos posztere.
A film hivatalos posztere.

A történet három ikonikus termékbemutató kulisszái mögött zajlik, a Macintosh 1984-es leleplezésével indul, és az iMac 1998-as bemutatásával zárul, tehát a modern, iPhone utáni idők Apple-je nem kerül szóba, illetve Steve Jobs életébe is csak 43 éves koráig nyerhetünk betekintést – viszont nagy hangsúlyt kap majd kapcsolata első lányával, Lisával, akit sokáig nem ismert el saját gyermekeként.

Ha valaki lemaradna amostani filmfesztiválról, akkor sincs gond, legközelebb nagyjából egy hónap múlva, október 3-án vetítik a Steve Jobsot a New York-i filmfesztiválon, majd október 9-én kerül a tengerentúli mozikba. És hogy mi a helyzet Magyarországgal? Itthon a Duna Nemzetközi Film Kft. forgalmazza majd a filmet, ami 2016. január 14-én érkezik meg a magyar mozikba, vagyis nagyjából három hónap lemaradással. A forgalmazó honlapja szerint szerencsére feliratos formában tekinthetjük majd meg, bár készült hozzá egy szinkronizált előzetes is, így bármi lehet. Íme:

Abba ne menjünk most bele, mennyire furcsának tűnik az, hogy Steve Wozniak magázza Jobsot. Ha pedig jobban szereted a feliratokat, akkor van ilyen verzió is:

Hogy január 14. előtt esetleg zárt körű, vagy premier előtti vetítéseket rendeznek-e, arról egyelőre nincs információnk.

Forrás: iMore, AppleInsiderUIP Duna.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!