imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Honnan tudhatod, hogy csereérett az iPhone-od aksija?


Az iOS-be épített Battery Health se rossz megoldás, de van rá egy fokkal professzionálisabb alkalmazás is. Mutatjuk!

Ahogy autónál időnként esedékes az olajcsere, úgy a mobiltelefonoknál is illendő alkalomadtán kicserélni az akkumulátort. Ez lényegében egy sima karbantartás, minekután az újratölthető akkumulátorok idővel elhasználódó komponensek, amelyek kevésbé hatékonnyá válnak, amint kémiailag elöregednek. A nagy kérdés persze, hogy mikor van az alkalomadtán.

Erre már egy ideje van irányadó információ az iOS-ben a Beállítások » Akkumulátor » Battery Health menüpontban. Ha viszont egy egyszerű százaléknál többre vágyunk, akkor jön képbe a coconutBattery.

Az ingyenes Mac-es alkalmazás használatához mindenekelőtt USB-n keresztül csatlakoztassuk a kérdéses iPhone-t. Pár másodperc múlva máris láthatjuk többek közt, hogy:

  • hány mAh a jelenlegi töltöttség
  • hány mAh óra a maximális töltöttség
  • hány mAh a tervezett maximális töltöttség
  • hány cikluson van túl a készülék

Az Apple hivatalos iránymutatása szerint normális körülmények között 500 ciklus után az eredeti kapacitás 80%-a várható el egy aksitól. Körülbelül ez az az érték, amit közelítve érdemes fontolóra venni, hogy elvisszük egy szervizbe a készüléket aksicserére.

Nektek hogy áll az aksi?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!