imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Hová tűntek a csengőhangjaid?


Ahogy azt már korábban megírtuk, az Apple egy huszárvágással egyszerűsített a lassan appszörnyé hatalmasodó iTunes-on, és kipaterolta az alkalmazásból az iOS-es App Store-t, illetve a csengőhang szekciót. Az appokat tudjuk honnan kell letölteni, de vajon mi lett a csengőhangjainkkal? Mutatjuk!

Hogyan másolhatjuk fel a csengőhangokat az eszközökre?

Ha ott figyel a gépünkön a saját ízlésünre szabott, .m4r formátumba mentett egyedi csengőhangunk, egyszerű a dolgunk. Csatlakoztad a géphez a készüléked, nyisd meg az iTunes-t, majd ragadd meg a fájlt és húzd be az iTunes bal oldali sávján, a Devices felirat alatt található területre. A többit már intézi a program, neked csak szinkronizálod kell majd.

Hova tűntek a meglévő hangok?

Mi a helyzet azokkal a csengőhangokkal, amiket korábban az iTunes-ban tároltál? Tulajdonképpen semmi, egyszerűen csak többé nem éred el őket az alkalmazásból. Ettől függetlenül a mappa, amibe az iTunes másolta őket ugyanúgy megmaradt, így könnyen elérheted őket. Nyomj egy CMD + Shift + G-t a Finderben és másold be a következő elérési útvonalat: ~/Music/iTunes/iTunes Media/Tones. Ha nem változtattál az alapbeállításokon, itt megtalálsz mindent.

És a megvásárolt csengőhangok?

Ha újra le akarod tölteni a már megvásárolt csengőhangjaidat, akkor egy picit komplikáltabb a helyzet, ugyanis a csak szeptember 19-én megjelenő iOS 11-re lesz hozzá szükség. Ha ez megvan, onnantól már semmiség az egész.

Nyisd meg a Beállítások/Sound & Haptics menüpontját és kattints a csengőhangokra. A lap tetején, ha minden igaz, látnod kell egy Download All Purchased Tones menüpontot. Ez pontosan azt teszi, amit a neve mond: letölti az összes megvásárolt csengőhangot.

Ennyi volt a varázslat, mehet minden tovább békében.

Forrás: Cult of Mac

Ha semmilyen módon nem akarsz szívni az iTunes-os szinkronizálással, és szeretnéd a lehető legkényelmesebben, fájltípus-korlátozások nélkül rátenni a médiatartalmakat a készülékedre, javasoljuk a kiváló Waltr 2 programot, amelyet mi is alaposabban teszteltünk.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!