imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple kivizsgálta az iCloud fénykép lopások ügyét


A vasárnap éjszaka nyilvánosságra hozott, hírességektől eltulajdonított személyes fotók ügyében az Apple azonnal vizsgálatot indított. Az ennek eredményeként kiadott közlemény szerint nem az iCloud rendszer hibája vezetett a fotók jogtalan megszerzéséhez, de továbbra is együttműködnek az ügy felderítésében a hatóságokkal.

A kedd este kiadott közleményben kijelentik, hogy a hírességeket ért támadás kifejezetten a felhasználói neveiket, jelszavaikat és biztonsági kérdéseiket célozta, a korábbi feltételezésekkel ellentétben a támadók nem a Find My iPhone szolgáltatást használták fel a végrehajtáshoz.

Felhívják a figyelmet, hogy az ilyen jellegű támadások sajnos egyre gyakoribbak és a legtöbb internetes rendszert veszélyeztetik, nem csak az iCloud szolgáltatást. Természetesen a továbbiakban együttműködnek a hatóságokkal annak érdekében, hogy a tettes minél hamarabb azonosítható legyen.

Részben az ehhez hasonló támadások ellen nyújt védelmet a két lépéses azonosítás, amit az Apple online szolgáltatásainál is aktiválhatunk. Ezzel kapcsolatban minden információ és szükséges lépés megtalálható az Apple weboldalán. Ennek használatát mi is mindenkinek ajánljuk, nem csak iCloud fiókunk esetében, hanem minden internetes szolgáltatásnál, ahol elérhető.

Szintén az Apple oldalán érhető el egy terjedelmes leírás, hogyan használhatjuk a lehető legnagyobb biztonság mellett fiókunkat. Ezt szintén érdemes átolvasni, és figyelembe venni, amikor regisztrálunk egy olyan szolgáltatásra, ahol kényes adatokat adunk meg vagy személyes fájljainkhoz adunk hozzáférést.

A közlemény teljes szövegének fordítása:

Szerettünk volna beszámolni az egyes hírességektől eltulajdonított fényképek ügyében indított vizsgálatunk fejleményeiről. Amikor értesültünk a lopásról, felháborítónak találtuk [a történteket], és azonnal mozgósítottuk az Apple mérnökeit, hogy felfedezzék a forrást. Ügyfeleink magánélete és biztonsága rendkívül fontos a számunkra. Több, mint 40 óra nyomozás után felfedeztük, hogy egyes hírességek felhasználó fiókját megsértette egy, kifejezetten a felhasználó neveket, jelszavakat és biztonsági kérdéseket célzó támadás, mely sajnálatosan gyakori módszerré vált az interneten. A megvizsgált esetek egyikét sem az Apple valamely rendszerének sebezhetősége okozta, beleértve az iCloud vagy a Find my iPhone szolgáltatásokat. A továbbiakban is együtt dolgozunk a hatóságokkal, hogy segíthessünk azonosítani a résztvevő bűnözőket.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!