imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Idegesítenek az alkalmazás értékelések? Le is tilthatod őket!


Az alkalmazásokban megjelenő reklámoknál csak egy rosszabb van: a kéretlenül felugró ablakok. Ha szerenéd, ki is kapcsolhatod ezeket, nézzük hogyan!

Tegyük fel, letöltesz egy játékot, amiért ráadásul még fizettél is. Nem elég, hogy egyes fejlesztők egyből az arcodba nyomják az alkalmazáson belül megvásárolható extra tartalmakat. De nem sokkal később értesít az alkalmazás, hogy mi lenne, ha értékelnéd az appot és lehetőleg nagyon szépeket írnál róla.

Ezzel alapvetően nem is lenne gond, ha nem 5 perc használat után jelenne meg ez az üzenet, hiszen ha valóban meg vagyok elégedve egy alkalmazással, akkor annyival szívesen támogatom a fejlesztőt, hogy elmondom róla a véleményem.

Mivel ezt sokan ugyanígy maguktól is megtennék, ezért semmi szükség arra, hogy ezek az ablakok felugráljanak. Ha ki szeretnénk kapcsolni akkor a következőt kell tennünk:

  1. Nyissuk meg a Beállításokat
  2. Görgessünk le az iTunes és App Store menüpontig és koppintsunk rá
  3. Ismét tekerjünk lejjebb és keressük meg az Alk.-on belül vélemények opciót
  4. Nyomjunk rá a kapcsolóra

Ezzel megszüntethetjük a pop-up ablakokat, azonban a fejlesztők játékon belül is hajlamosak kreatív módon belecsempészni üzeneteket a játékba. Ezzel alapvetően semmi gond nincs szerintem, főleg ha nem üti agyon a játékélményt.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!