imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Idén érkezik a Firefox for iOS


Egy korábbi cikkünk végére kihelyezett felmérés szerint, az olvasóink 6 százaléka használ Firefoxot. Ebből a statisztikából kiindulva nem lesz túl nagy felhasználói bázisa a Firefox iOS verziójának sem, amit még az idén viszontláthatunk az App Store-ban.

De mielőtt eltemetnénk a Mozilla iOS alkalmazását a megszületése előtt, nézzük meg közelebbről, hogy mire is képes az iPhone és iPad eszközökön a Firefox. Az egyik legfontosabb funkció talán az Intelligens Keresés. Ez tulajdonképpen egy olyan rendszer, ami megtanulja a keresési szokásainkat, még akkor is, ha több különböző keresőmotort használunk. Itt ugyanis lehetőségünk van több keresőszolgáltatás együttes használatára. A keresni kívánt tartalmat pedig az alkalmazás felajánlja nekünk, az előző kereséseink alapján.

ffxiosprev03

A másik nagyon hasznos funkció a Firefox fiók, ami szinkronban tartja az összes eszközünkön a böngészési adatainkat, beleértve a felhasználóneveket, jelszavakat és minden automatikus kitöltés adatot is. Ez akkor lehet hasznos, ha ténylegesen minden eszközön a Mozilla megoldását használjuk. A Chrome ezt a funkciót már régóta kínálja a felhasználóknak, és talán ez az egyik indok, ami miatt óriási sikere is van.

ffxiosprev02

Végezetül pedig, a több lapos böngészés megkönnyítése érdekében, a fejlesztők vizuális lap váltót is készítettek. Ez igazából eléggé hajaz az Chrome iOS verziójában található alkalmazás váltóra, azzal a különbséggel, hogy itt két oszlopba vannak a lapok beosztva.

ffxiosprev01

Jelenleg egy Preview verzió elérhető, és az is csak Új-Zélandon. Itt a felhasználók tesztelhetik az alkalmazást, és az esetlegesen felmerülő hibákat a Mozilla még a hivatalos megjelenés előtt javítani tudja. Ez a Preview verzió nemsokára több országban is elérhető lesz, de az év végéig szeretnék a fejlesztők hivatalosan is világszerte elérhetővé tenni. Éppen ezért már Magyarországnak sem kell sokat várnia, hogy élvezhesse a Firefox által nyújtott előnyöket. Ha szeretnénk értesülni a megjelenésről mindenképp iratkozzunk fel a Mozilla hivatalos oldalán, ezen a linken.

Forrás: 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!