imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Idén is viccelődik az Apple a WWDC-vel kapcsolatban


Az Apple minden évben nem sokkal a WWDC kezdete előtt frissíti a konferenciára készített alkalmazását, mely nem meglepő módon a „WWDC” nevet viseli. Ezt letöltve láthatjuk a június 8-án kezdődő hét programját a különböző előadásokkal és workshopokkal.

Idén először Apple Watch alkalmazást is tartalmaz a csomag, ami teljesen magától értetődő. Ha frissítjük vagy letöltjük a WWDC appot, akkor az megjelenik az óránkon is. Itt megnézhetjük például a telefonunkon kedvencnek jelölt programokat, valamint az alkalmazáshoz tartozó Glance-kártyán a gyári Naptárhoz hasonló felületen láthatjuk a következő eseményt.

Ami pedig a viccelődést illeti: természetesen idén is számos olyan program van, amiről egyelőre nem árul el részleteket az Apple, hiszen olyan újdonságokhoz köthetőek, amit majd csak a helyi idő szerint hétfő reggel esedékes keynote-on mutatnak meg a nagyközönségnek és a fejlesztőknek. Néhány példa a szuperizgalmasnak ígérkező előadások közül szabad fordításban:

Bizsergés

A türelem rózsát terem

Épp időben

Erről beszélni fogtok

Nem mi voltunk

Annyira nagyszerű!

Psssszt!

Vigyázz. Kész. Meglepetés!

Agy = eldobva

Ezt ki ne hagyd

Bízz bennünk, ez jó lesz

Íme, a legújabb trükkünk

Találgass csak!

Dupla-top-secret

Nem fogod megbánni, ha eljössz erre

Mi a fene?

Leesnek az állak

Hogyan érjünk el egész napos akkumulátoridőt?

Mondjuk ez utóbbi lehet, hogy nem is poén. Összesen 180 titkos és/vagy vicces programnevet találhatunk, ami nem kevés, főleg annak tükrében, hogy egyes feltételezések szerint az iOS 9 és az OS X 10.11 esetében idén az Apple inkább a javítgatásokra és finomhangolásra fekteti majd a hangsúlyt az új funkciók bemutatása helyett.

Néhány példa az előadások címeiről.
Néhány példa az előadások címeiről.

Azt is tudhatjuk már, hogy a programok egy része valószínűleg a WatchKit következő verziójáról és a natív Apple Watch-alkalmazásokról szól majd, hiszen a tegnapi Code Conference-en Jeff Williams egész nyíltan beszélt arról, hogy a WWDC-n bemutatják ezt az újdonságot – bár eddig sem volt különösebben titok, hogy előbb-utóbb bekövetkezik ez.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!