imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Idén már minden iPhone-ra érkezhet a Face ID


Az Apple arcfelismerő moduljához szükséges alkatrészeket szállító Finisar jelentős gyárbővítésbe kezdett. Az elemzők úgy gondolják a cég bevétele jelentősen nőni fog az év második felében, köszönhetően annak, hogy minden iPhone Face ID-val érkezik idén.

A Loup Ventures elemzője, Gene Munster, akinek a neve több ízben is megfordult már az Apple-lel foglalkozó világsajtóban, a Finisar jelentős bevételnövekedésével kalkulál 2018 második felére. Ez a cég az elsőszámú beszállítója a Face ID egyik fontos alkotórészének, a cégvezetés pedig arra utalt, hogy jelentősen bővítik a gyártási kapacitást.

A Finisar olyan technológiával foglalkozik, ami a felület letapogatását követően meg tudja állapítani annak mélységét. Ezt használja az Apple arcfelismerő rendszere is és vélhetően egyre több okostelefon is hasonlót kap majd az elkövetkezendő években. Illetve az önvezető autók is kifejezetten célpiaca lehet a cégnek a jövőben.

Ezek alapján nem is csoda, hogy 65 000 négyzetméterrel bővítik a gyártósort Texasban, aminek elsődleges indoka az Apple lehet, aki 390 millió dollárral járult hozzá a fejlesztéshez. Talán soknak tűnhet ez az összeg, viszont ez egy olyan része a technológiának, ami még csak most bontogatja a szárnyait, a jövőben viszont sok új funkció alapját képezheti.

A hír egybevág Ming-Chi Kuo, a KGI elemzőjének szavaival, aki idén három iPhone X-nek látszó tárgyat jósolt az Apple kínálatában, amelyek közt csak méret és kijelzőbeli különbség lesz. Ha a két hír beigazolódik, akkor az Apple valószínűleg teljesen nyugdíjba küldi az ujjlenyomat leolvasást, a helyét pedig az arcfelismerés veheti át. Egyes pletykák szerint az iPad Prók már a soron következő WWDC-n Face ID támogatással érkezhetnek.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!