imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Idióta tolvajokat fogott el az iCloud


Az utóbbi években már több tolvaj bukott le az iCloud fotómegosztás miatt. Pár napja a texasi Houstonban kaptak el két buta tolvajt az iCloud segítségével, amikor videóra vették a “nehezen megszerzett” pénzük történetét.

A két tolvaj egy iPadet, egy laptopot, egy radart, valamint 5000 dollár készpénzt lopott el, egy kisteherautóból. Randy Schaefer a kisteherautó tulajdonosa, a lopás után egy héttel, felfedezett egy képsorozatot az iCloud fiókjában, melyeket a tolvajok készítettek. Ezeket a képeket a két tolvaj az ő iPadjével készítette, az iPad viszont automatikusan feltöltötte ezeket a képeket az iCloud fotómegosztás mappába. A képek mellé egy videót is felvettek, melyben kárörvendően mutogatják a 100 dollárosokat, és nagy arccal mesélik el, hogy mekkora királyok, és milyen hatalmas rablást vittek véghez. Íme a videó:

A videón el is magyarázzák, hogy mit tettek:

Helló Amerika! Ez itt Dorian a pénzes csapatból, ez a tesóm Dylan, ugyancsak a pénzes csapatból. Ez itt, jó embereim, amit ma szereztünk egy jó kis este alatt. Ne aggódjatok hogyan szereztük. Nézzétek csak meg a 100-asokat.

Az egyik srác volt annyira zseniális, hogy még fel is töltötte a videót a Facebook oldalára, hogy így dicsekedjen a haverjainak. A börtönben majd lesz ideje gondolkozni, hogy mennyire volt ez jó ötlet.

A videót a rablás helyszínétől pár kilométerre vették fel egy Burger King gyorsétteremben, de persze annyi eszük már nem volt, hogy ha már videót készítenek egy lopott iPaden, akkor legalább az internetkapcsolatot kikapcsolják a készüléken. Vagy mondjuk egyáltalán ne vegyenek fel terhelő videót… A videón jól látható az elkövetők arca, és mivel még a nevüket is elárulták, a rendőrség könnyedén elkapta a tolvajokat, akiknek nem meglepő módon természetesen volt már priuszuk többek közt kábítószer birtoklása és autólopás miatt, így valószínűleg jó időre rács mögé kerülhetnek.

ipad_tolvajok2

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!