imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Időspórolós billentyűzetbeállítás Macen


Amit a Windowsról érkező felhasználók különösen fognak értékelni…

Nem is olyan régen felmerült egy olyan probléma, hogy mi van akkor, ha olyan feladatokat szeretnénk gyorsan elvégezni Macen, mint a parancs ablakok leokézása. Tudjátok, amikor egy eldöntendő (többynire igen-nem) kérdést dob fel a rendszer, például mentések készítésénél. Mindezt nagy mennyiségben.

A gyári beállítás szerint macOS alatt nem áll módunkban, mint Windowson, hogy az ilyen típusú ablakoknál a tab vagy nyilak segítségével tudjunk ugrálni a leheőségek között, pedig az sokkal, de sokkal gyorsabb, mint egérrel rábökni a kívánt opcióra. De ha következőt átállítod, akkor mindez megváltozik:

  1. Lépj be a Rendszerbeállításokba
  2. Kattins a Billentyűzet beállításaira
  3. Keresd meg a Gyorsbillentyűket
  4. Majd a képen látható alsó menüpontot állítsd a második lehetőségre

Ahogy a rendszer is felhívja rá a figyelmünket, ha olyan helyzet adódik, amiben ez mégis kellemetlenséget okoz, akkor a Control + F7 billentyűvel bármikor azonnal kikapcsolhatjuk.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!