imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Igazán Apple-ös iPhone 7 Plus videó érkezett


Végre egy igazán Apple-ös iPhone reklám érkezett, ami nem csak az iPhone 7 Plus portémódját mutatja be, hanem egy életérzést is, amit már régen nem sugalltak az Apple reklámjai.

A mai napig személyes kedvencem az Apple 2013-as iPhone 5s reklámja, amiben a főszereplő kis srácnak sikerül egy könnyfakasztó családi mozit készítenie a telefonja kamerája és az iMove segítségével. Majd a reklámban kiteszi a videót Apple TV segítségével a nappali tévéjére, bemutatva ezzel az ökoszisztéma fontosságát az Apple-termékek között. Egyszerű, hangulatos és informatív. Aki nem látta volna:

A mostani reklám egy görög kisfaluban játszódik, ahol a fiatal lány a nagyvárosból visszatér a rokonsághoz és a rég nem látott ismerősökhöz, barátokhoz. A lány kezében hamar fel is villan egy iPhone 7 Plus (igen, természetesen egy rozéarany színű) és készít a nagymamájáról egy portréfotót (micsoda véletlen egybeesések sorozata). Az öregasszony teljesen odavan a fotóért és elkezd rendezkedni, hogy hol kiről kell még fotónak készülnie a csodamasinával. Az egész falu csodájára jár a lánynak és a kezében lévő telefonnak, ő pedig készséggel áll mindenki rendelkezésére.

A videó nagyon hangulatos és nagyon Apple-ös, véleményem szerint messze felül múlja az eddigi iPhone 7 reklámokat, amiből már szinte egy tucat készült. Például volt lufis, volt Rómeó és Júliás, láttuk Giovannit fejest ugrani és azt is, ahogy Frankie szíve meglágyul a közösség szeretetétől. Ezek mind-mind a telefon egy-egy funkcióját vagy újítását mutaták be, mint a megújult iMessage, a vízállóság, a nagyobb fényerejű kamera, vagy a portrémód. Az új videó a “Take Mine” címet kapta, azaz “Készítsd el az enyém” utalva ezzel arra, hogy mindenki szeretne egy jó képet készíttetni magáról.

A reklámban látható portrémód az október végén megjelent iOS 10.1-gyel vált elérhetővé, ami képes feltérképezni a fotók térbeli mélységet és különböző rétegeket készíteni. Ezzel olyan elmosódott térhatást érhetünk el, mintha a fénykép egy komolyabb fényképezőgéppel készült volna. Frissítsetek ti is, ha még nem tettétek volna. Nemrégen összeszedtük nektek az ehhez kapcsolódó profi fotósok által adott tippeket és azt is, hogyan tudtok hasonló eredményt elérni akkor is, ha nem rendelkeztek a nagyobbik iPhone 7-tel.

A korábbi kisfilmek:

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!