imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Igazi veterán designer hagyta ott az Apple-t


21 év után hagyja ott az Apple-t és Jony Ive design csapatát Christopher Stringer, aki ott volt a cég életének szinte összes nagyobb momentumánál, és az Apple-család szerves részét képezte.

Sosem lepődünk meg az olyan hírek hallatán, amikor neves designerek vagy mérnökök vándorolnak az egyik tech óriástól a másikhoz. A Szilícium-völgy már csak ilyen hely, ha egy-egy, a szakterületén élenjáró személy szabaddá válik, akkor azonnal elindul érte a véres küzdelem a világ legértékesebb cégei között. A Szilícium-völgy című HBO sorozatban van is erre egy vicces említés, amikor a Pied Piper kérdéses anyagi helyzete miatt Gilfoyle szabadúszóra változtatja a státuszát a LinkedIn-en, majd hamarosan ajándékcsomag hegyek lepik el a cég Palo Alto-i főhadiszállását. Gilfoyle persze élvezi a helyzetet, hosszasan kéreti magát, az ajándékdömping pedig mit sem csillapodik.

Screen-Shot-2017-04-04-at-8.19.51

Stringer Jony formatervező csapatát erősítette és olyan termékek külcsínjén dolgozott, mint az iPod, a MacBookok, illetve a cég legsikeresebb terméke, az iPhone. A formatervezőről nem sokat lehetett tudni, egészen addig, amíg a Samsung vs. Apple per kapcsán ki nem derültek olyan részletek a termékek kialakítását illetően, hogy akár 50 különböző prototípust is képesek felállítani az Apple legelszántabb designerei, míg a legjobb megoldást meg nem találják. Jony Ive háttérbe húzódása és Richard Howarth irányítása óta 2 év telt el, ezalatt valamelyest átalakult az a mag, amit eleinte Jony irányított. Tavaly például Daniel Coster miatt csökken a csapat létszáma, aki a GoPrót választotta új munkahelyeként.

A veterán ipari formatervező Christopher Stringer elhagyja a céget, amivel felkavarja az Apple nagyra tartott design csapatát.

– írja a The Information.

Jony visszalépése nem csak őket késztette a váltásra, 2015-ben Harper Alexander, aki az Apple design studiójának menedzsmentjéért felelt, szintúgy visszalépett státuszától. Általánosan elmondható, hogy az Apple-nél folyó munkák közül talán a formatervezés számít a legtitkosabbnak: sokáig szinte semmit sem lehetett tudni az itt folyó munkáról, illetve hogy annak a bizonyos 16 fős társaságnak kik is pontosan tagjai, így nehéz lenne egyértelmű párhuzamot vonni Jony Ive döntése és bizonyos munkavállalók elvándorlása között. Abban biztosak vagyunk, hogy az eddig is fantasztikus munkát végző designerek helyére a jövőben még fantasztikusabbak érkeznek majd. Egy percig sem aggódunk amiatt, hogy vajon ki fogja mostantól megtervezni korunk meghatározó technikai eszközeit.

Forrás: 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!