imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így adhatod el drágábban az iPhone-od


Előbb utóbb mindenkinél eljön az a pont, amikor le szeretné cserélni az iPhone-ját. Na de hogyan kaphatjuk a legtöbb pénzt az eladósorba került készülékünkért?

Jómagam évente cserélem az iPhone-jaimat. Egyrészt mert munkaeszköz, másrészt így mindig a legújabb, leggyorsabb, legjobb kamerával felszerelt készülékem van. Nem utolsó sorban pedig, nem kell sokat ráfizetnem a régiről újra váltásnál. De vajon mire érdemes odafigyelni, hogy a lehető legjobb árban adjuk el a használt iPhone-unkat? (Az alábbiak természetesen iPadre vagy Macre is vonatkoznak.)

1. Banálisan hangzik, de próbáljunk meg vigyázni az iPhone-ra, amíg használjuk. Ne legyen karcos, ne legyen leütve a széle, főként pedig ne legyen betörve a kijelző. Amennyiben törött a kijelző, meg se próbáljuk eladni, mert a kutyának sem fog kelleni, inkább csináltassuk meg eladás előtt, különben jelentős ezreseket bukunk eladáskor.

2. Legyen meg a készülék doboza és a számla is. A vásárló biztosan inkább olyan készüléket fog választani, ami mindkettővel rendelkezik. Az AppleCare-t sajnos nem nagyon fizetik meg, de mindenképp előnyt nyújt eladáskor, ezért ezt ne felejtsük el megemlíteni a hirdetésben. Ha még garanciális a telefon, az is jópontnak számít.

3. Vadi új kábelekkel és fülhallgatóval hirdessük meg a készüléket. Legjobb ha vásárlás után ki sem bontjuk a dobozban található Lightning kábelt, és a gyári fülest. Egyszerűen hagyjuk a dobozban őket, eladáskor nagy előnyünk lesz a használt piacon, ahol legtöbbször szétment, koszos kábelekkel árulják az iPhone-okat, EarPodot például te sem vennél használtan ugyebár. Én egy több éves Lightning kábelt használok, fülesből sem a gyárit, így mindig vadi új kábellel és fülhallgatóval hirdetem eladásra a telefonomat.

i5selado

4. Ha tokban hordtuk az iPhone-t, akkor adjuk ajándékba oda az új tulajnak. Nem nagy érték és valószínűleg úgyis másikat kell vennünk az új iPhone-hoz, főleg ha “s” modellről váltunk.

5. Ha fentiek mind megvannak, akkor ne felejtsük el, hogy egy jó kép többet mond 1000 szónál, ezért készítsünk jó minőségű képeket a portékáról. Látszódjon a doboz, a tartozékok, és az iPhone előlapjáról illetve hátlapjáról is készítsünk képeket. Értelemszerűen minél több jó képet töltünk fel, annál kevesebb kérdést kapunk majd a készülék állapotával kapcsolatban és persze kívánatosabbá is tesszük a portékát.

eladoiphone

6. A hirdetés szövegében tüntessünk fel minden fontos információt. Típus, kapacitás, vásárlás ideje, stb. Ha karcmentes a készülék, akkor azt is hangsúlyozzuk ki. A hirdetés árát be lehet lőni, ha kicsit szétnézünk a használt piacon, de figyeljünk arra, hogy a régóta hirdetett készülékek ára nem reális, hiszen senki nem vette meg őket, ezért próbáljunk reális árat kirakni a hirdetéshez.

Szerencsére az iPhone-ok viszonylag jól tartják az árukat az Androidos készülékekhez képest, de azért nem árt odafigyelni a fenti pár pontra, ha szeretnénk a lehető legkevesebb ráfizetéssel cserélgetni a telefonunkat. Felmerül még, hogy hol érdemes hirdetni. Nos, mindenhol. Az a legbiztosabb, ha nem csak Facebookon hirdetünk, hanem a létező összes használt cuccokkal foglalkozó oldalon. Persze ha elkelt a készülék, ne felejtsük el mindenhonnan leszedni a hirdetésünket.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!