imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így adott reményt egy mozgássérültnek az Apple


Az Apple már jó ideje hangsúlyt fektet arra, hogy a valamilyen testi fogyatékossággal élők életét megkönnyítse termékeivel. Legyen az VoiceOver, Siri, diktálás, a kurzorméret vagy a kontraszt változtatása, azonban az egyedi eseteket nem szokták nagy dobra verni. A hétvégén az autizmus világnapja alkalmából tettek közzé egy személyes videót Dillanről, akinek az életét megváltoztatta az iPad és rajta futó kommunikációs alkalmazás. Most egy bostoni nő írt nyílt levelet, hogy kifejezze, mennyire hálás a cégnek, hogy testi fogyatékossággal élő testvérét nemcsak alkalmazták, de meg is becsülik.

A bostoni lakosú blogger és publicista, Heather C. Miller a Huffington Postban tett közzé egy hosszú és személyes hangvételű nyílt levelet, amiben részletesen elmondja, hogy hogyan változtatta meg a 26 éves testvérének az életét az, hogy egy Apple Store-ban dolgozhat. A nevét nem árulja el, de elmondja, hogy egy ugyanolyan fiatal srác, mint mindenki. Érdekli a technológia, a nők, a videójátékok, szereti Bob Marley-t és a jó pizzát. Valószínűleg sokan vannak még ezzel így, és köztük is akad számos olyan, aki Apple Store-ban dolgozik, azonban Heather testvére gerinc-izomsorvadásban szenved, aminek következtében kerekesszékbe kényszerült, minden nap fájdalomban él, szinte képtelen mozogni, és többször volt már életveszélyben, de még mindig él. És imádja az Apple-termékeket, mindent tud róluk, és szeretett volna dolgozni. Persze nem feltétlenül Apple Store-ban, jelentkezett több helyre, azonban sehonnan nem hívták vissza, gondolva arra, hogy az alkalmazása milyen kockázatot jelenthet, vagy milyen fizikai tevékenység akadályozná a munkavégzésben.

ATC-working

Heather testvére végül elment egy állásinterjúra az Apple-höz, ahol az interjún több mint kimagaslóan teljesített, ezért 6-7 hónapos procedúra után (a leírás szerint azért, hogy jogszerűen alkalmazzák speciális helyzete miatt) fel is vették szakértőnek az egyik Apple Store-ba, ahol a mai napig dolgozik, sőt, az újoncokat már ő tanítja be. Rugalmas munkaidőben dolgozhat, ezért ha az állapota megkívánja, bármikor eltávozhat kezelésekre, amiben az Apple támogatja.

Bármikor, amikor romlik az egészsége, mindig ugyanaz a cél lebeg a szeme előtt: visszamenni az Apple-nek dolgozni, ahol annak ellenére sikeres, hogy milyen kártyákat osztott neki az élet. Köszönöm, hogy lehetővé teszitek neki a rugalmas munkarendet, hogy pár naponta pihenhet. Köszönöm, hogy megértéssel fordultok felé, amikor megbetegszik. Köszönöm, hogy egy olyan munkakörnyezetet biztosítotok neki, ahova örömmel tér haza. Köszönöm, hogy biztosítjátok arról, hogy a betegsége nem veszélyezteti a karrierjét. Az Apple valami olyasmit adott neki, amit a többi cég meg sem próbált. Egy okot, hogy átverekedje magát a nehéz időkön. Célt. A kiteljesedés érzését. Lehetőséget. Egy nyamvadt esélyt.

Heather azért tartotta fontosnak megírni ezt a levelet, mert szerinte az Apple nem reklámozza magát erről az oldaláról, de ő végtelenül hálás, hogy ilyen lehetőséget biztosítottak a testvérének. Az alulreklámozásra ellenpéldaként itt egy sör reklám, ahol a márkát úgy igyekeztek pozitív konnotációba helyezni, hogy a barátság és a lojalitás nem mindennapi teljesítményével hozták összefüggésbe:

(az már más kérdés, hogy valószínűleg nem a sör inspirálja őket az ilyesfajta közös kosarazásra)

Forrás: Huffington Post

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!