imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Így aktiváld a Dark mode-ot iOS és iPadOS 13 alatt


Végre az Apple okostelefonjaiba és tabletjeibe is beköszöntött a sötétség kora. Az új operációs rendszerekben elérhető Dark Mode (Sötét mód) használatával a natív alkalmazások és a kezelő felület egésze is sötét árnyalatba burkolható.

Beállítani egyáltalán nem ördöngősség, de ettől függetlenül akad egy két módja, hogy beállítsuk a témákat. Bár idén az iOS és iPadOS kettéváltak, ez a beállítási lehetőség mindkét eszközön egyformán működik.

Dark Mode aktiválása a Vezérlőközpontból (Control Center)

Talán ez eddig a legegyszerűbb mód a beállításra:

  1. Nyisd meg a Control Centert (Home gomb nélküli eszközök esetén suhints a jobb felső sarok felől lefelé, Home gombbal felszerelt eszközöknél pedig a képernyő legaljáról húzd fel a panelt)
  2. 3D vagy Haptic Touch-csal nyomj egy erélyesebbet a Fényerő csúszkán
  3. Válszd a Megjelenés gombot a bal alsó sarokban, ahol válthatsz világos és sötét téma közt

Dark Mode aktiválása a Beállítások menüből (Settings)

  1. Nyisd meg a Beállítások menüt az iPhone-odon vagy iPadeden
  2. Válaszd a Kijelző & Fényerő menüpontot
  3. Válaszd ki, hogy a világos vagy sötét megjelenést preferálod

Ha automatára állítod a funkciót, akkor napszaknak megfelelően, csak úgy, mint a macOS Mojavénél, vált a megjelenés világos és sötét téma közt.

Az opciók közt kiválaszthatod, hogy melyik profilt szeretnéd futtatni napkeltétől napnyugtáig és fordítva, vagy akár egyedi időintervallumot is megadhatsz egy-egy megjelenési módnak.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!