imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Így állíts be egyedi profilképet iMessage-en iOS 13 alatt


Az Apple új mobil operációs rendszerével már saját egyedi profilképet is beállíthatsz magadnak. Így nem a telefonszámod, sem pedig a monogramod jelenik meg az üzeneted fogadó félnél.

Az iOS 13 megjelenése előtt az Üzenetek alkalmazás nem osztott meg semmilyen információt rólad, csak a telefonszámod vagy e-mail címed mellyell az Üzenetek alkalmazást vagy iMessage-et használtad. Mindenkinél úgy jelentél meg, amilyen neven elmentett, pl. teljes neved monogramjával. Képet csak akkor tudott hozzádrendelni, ha manuálisan tette meg azt a Kontaktok közt.

Ahhoz, hogy beállíthasd a saját azonosítód, menj az Üzenetek alkalmazás főképernyőjére és válaszd a … opciót a jobb felső sarokban. Itt első lépésként megadhatod a megjelenítendő vezeték és keresztneved, engedélyezheted, hogy megossza neved és fotód, illetve azt is kiválaszthatod, hogy kivel ossza meg (csak a kontaktjaid szereplők közt, kérdezze meg mindig, mindenkivel).

Beállíthatod még ezen felül a megjelenítendő képedet, melyet

  • lőhetsz frissen
  • kiválaszthatsz a meglévő fotóid közül
  • kialakíthatsz monogramodból
  • lekreálhatsz egyedi emojiból és memojiból.

Te milyen információt osztanál meg magadról?

Extra tip: Az Üzenetek alkalmazásban nemcsak a nevek kijelzése változik meg, de a keresési eredményeket is drasztikusan javították. Az új rendszer alatt az egész keresési felületet megújították. Amikor lehúzod a kijelzőt a kereséshez, teljesen új opciók fogadnak majd.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!