imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így csekkolhatod a Bluetooth eszközök töltöttségét


Az Apple eszközeinek szoros integráltságának köszönhetően bármely eszközünkön leolvashatjuk a csatlakoztatott fülesek és egyéb kiegészítők töltöttségi szintjét. Ha új még neked az Apple világ, akkor ez a cikk neked szól!

A különböző Bluetooth technológiák egyvelegként született meg a W1 chip, amit 2016-ban mutatott be az Apple és elsőként a cég saját márkás vezeték nélküli fülhallgatójában jelent meg, az AirPodsban. Ez a technológia tökéletes összhangot teremt az arra alkalmas audioeszközök és az iPhone-ok, iPadek és Apple Watchok között.

Az iOS 11 megjelenésével a W1 chippel ellátott eszközök és az egyéb kiegészítők is, mint az Apple Pencil vagy az Apple Watch, felsorakoztak az egységbe. Legyen szó az órádról, a telefonodról vagy a tabletedről, akármelyikről könnyedén leolvashatod a csatlakoztatott eszközök töltöttségi szintjét. Ezt a lehetőséget a következő módokon találod az eszközeiden:

Töltöttségi szint kijelzése Apple Watchon

  1. Ébreszd fel az órád
  2. A óralapon húzd fel alulról a képernyőt
  3. Koppints az Apple Watch akkumulátor százalék gombra

Az Apple Watch itt listázza azokat az eszközöket, amelyek vagy az iPhone-hoz vagy közvetlenül a Watchoz kapcsolódnak.

Töltöttségi szint kijelzése iPhone-on és iPaden

Természetesen erre iPhone-on és iPaden is lehetőségünk van, mindössze néhány lépés az egész.

  1. Lapozz balra a widgetek fülre
  2. Koppints a Szerkesztés opcióra
  3. Add hozzá az akkumulátorok elemet

Ha ezzel megvagyunk itt nem csak a fej- és fülhallgatók töltöttségi állapotát láthatjuk, hanem az Apple Watch és az Apple Pencil is itt jelenik meg.

Milyen audioeszközök tartalmaznak W1 chipet?

Az Apple-nek jelenleg egyetlen fülhallgatója tartalmazza ezt a technológiát, a 2016-ban bemutatott AirPods. Ezen kívül a szintén az Apple égisze alatt készülő, de a Beats brandbe tartozó eszközök is megkapták a W1 chip támogatást, így a Beats X, Powerbeats 3, Beats Solo 3 és a Beats Studio 3 fej- és fülhallgatók is ezzel érkeznek.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!