imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így csinálhatsz Macből Wi-Fi hotspotot


Az Apple számítógépei vezetékesen és vezeték nélkül is képesek kapcsolódni az internethez, legyen szó asztali vagy hordozható Macről. Ennek köszönhetően mindegyik rendelkezik azokkal az antennákkal, amik néhány kattintással tovább tudják osztani az internetet az irodában vagy a lakásban.

Budapesten új routert beüzemelni szívás. Csak az irában körülöttünk átlagosan 15-20 más hálózatot látnak a gépeink, ezek a jelek keresztül-kasul egymás jeleit zavarva működnek. Ebből, illetve az olcsó készülékek gyenge jelszórásából adódóan bizony egy közepes vagy nagyobb lakásban holtterek alakulnak ki, ahová már nem ér el a vezeték nélküli hálózatunk.

Megvan ugye, amikor kimész a konyhába és nem érted miért nem mentek el az üzeneteid, majd azt látod, hogy ugyan még ragaszkodik a telefonod a hálózathoz, de tulajdonképpen már értelmetlenül. Nos, erre megoldásként alapesetben egy jelerősítőt és egy megbízható és tényleg erős routert ajánlanánk, mint például az AmpliFi.

Viszont jó ha tudod: nem kell egyből a boltba rohannod, ahhoz, hogy kiterjeszd a Wi-Fi jelet. Ha van a környezetedben egy asztali Mac, ami az esetek nagy részében bekapcsolt állapotban van és megtudod oldani, hogy kábel segítségével vezetsz bele internetet, akkor ennek az eszköznek továbbíthatod a jelét. Gyakorlatilag ugyanúgy, ahogy az iPhone-od vagy iPaded adatforgalmát is ki tudod terjeszteni további eszközökre.

  1. Nyisd meg a Rendszerbeállításokat
  2. Kattints a Megosztás menüpontra
  3. A baloldali listában válaszd ki az Internetmegosztás opciót
  4. A Kapcsolat megosztásánál válaszd ki az Ethernet portot
  5. A számítógép felé ezzel opciónál a Wi-Fit válaszd

Ezzel új hotspotot konfigurálunk, amelyet elnevezhetünk, megadhatjuk az elérési frekvenciát és jelszóval is levédhetjük. Egyéb módokon is létrejöhet ez a kapcsolat, például Bluetooth PAN segítségével, ha nem áll rendelkezésünkre Ethernet port. Innentől a beállított hotspot egészen addig üzemképes lesz, amíg ki nem kapcsoljuk a gépet. Megosztási módban egyébként a Mac automatikusan éber marad.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!