imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így fejlődött az iPhone-ok üzemideje az évek során


Ha megkérdezzük az iPhone tulajokat, hogy mit szeretnének legjobban, hogy fejlődjön az újabb modellekben, akkor 10-ből 8 ember az üzemidőt fogja említeni. Pedig eddig is jelentős fejlődésen ment keresztül az iPhone-ok üzemideje.

Abban talán megegyezhetünk, hogy az iPhone mindig is erős volt dizájnban, használhatóságban, a konkurens telefonokhoz képest, nem mellékesen még mindig az iPhone az a készülék, amit gyakran a szexi jelzővel illetnek. Egy dolog azonban újra és újra felmerül, ez pedig az üzemidő, ami szinte sosem elegendő a legtöbb iPhone tulajdonos számára.

Az alábbi infografikán az első iPhone-tól az iPhone 6-ig követhetjük, hogy különböző felhasználási módokkal mennyit fejlődtek a készülékek. Az iPhone 6s, 6s Plus nincs ott a sorban, de ez ne tévesszen meg senkit, ugyanis ezek pontosan ugyanazt tudják üzemidő tekintetében mint az iPhone 6 és a 6 Plus modellek.

Talán meglepő lehet, de a legtöbb felhasználási területen, az első iPhone-hoz képest megduplázódott a jelenlegi iPhone-ok üzemideje, tehát nem mondhatja senki, hogy ne lenne fejlődés az akkumulátor és nem utolsó sorban a processzorok energiafogyasztásának terén. Érdemes ezzel kapcsolatban megfigyelni, hogy az első iPhone akkumulátora 1400 mAh-s volt, az iPhone 6-6s aksija 1810 mAh kapacitással rendelkezik, ami mindössze 30 százalékos növekedés, mégis közel kétszer annyit böngészhetünk, vagy beszélhetünk a készülékeinken mint az első iPhone-on.

Leginkább arról van szó, hogy a felhasználók telhetetlenek, és tízszeres ugrást várnak el, illetve a másik ok, ami miatt sokszor nem érezzük a fejlődést, hogy 2007-hez képest valószínűleg nagyságrendekkel többet használjuk a készülékünket napközben, akkoriban nem volt millió alkalmazás, és a Facebookot, Snapchatet, Instagramot sem pörgették az emberek egész nap, sőt fotókat se nagyon készítettek az iPhone 2G meglehetősen gyenge kamerájával. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az évek során mennyivel nagyobb teljesítményű iPhone került a kezünkbe, HD videókkal, retina felbontású kijelzővel, és mindez egy jóval vékonyabb készülékházba sűrítve.

Print

Az iPhone 7 akkumulátora a hírek szerint ismét kicsit nőni fog majd, erről nemrég írtunk is, de az biztos, hogy továbbra sem lesz tízszeres növekedés, amíg nem érkezik valamilyen egészen új akkumulátor technológia.

Infografika: Rob Jacobs

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!