imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így is görgethetsz a Safariban


A Safari egy rejtett gesztusának köszönhetően a megszokottól eltérően görgethetsz az adott lapon. Lássuk, hogyan működik.

Amióta Macet használok azóta értettem, honnan jönnek az iPhone apró finomságai, és a könnyű vezérlés. Bár mostanság már nem nagy dolog precíz tapi padot rakni egy prémium laptopba, ugyanakkor az Apple-nél ezekre a részletekre már idejekorán odafigyeltek, az iPhone fejlesztésénél pedig ugyanilyen apróságokat találunk.

Például, hogy kétféleképpen is görgethetünk a Safariban. A hagyományos módszert senkinek nem kell bemutatni, hiszen könnyebb, mint megkenni egy vajas kenyeret: csak végighúzod az ujjad alulról felfelé vagy fordítva az adott lapon. Azonban előfordul, főleg cikkek olvasgatása közben, hogy könnyen túlgörgetek, nehéz pont egy bekezdésnyit suhintani.

Nos, egy másik módszernek köszönhetően pont ennyit léptethetsz az adott lapon. Ha az oldal alján épp a kezelősáv felett duplán koppintasz, akkor lejjebb léptet a Safari. Sőt, fordítva is működik: koppints szintén duplán a címsáv alatt, de már a szövegmezőben és ugyanennyit fog felfelé léptetni a telefonod.

Megjegyzés: ezzel a trükkel csak óvatosan, ha duplán nyomsz a képernyő felső sávjára, akkor a Safari automatikusan a lap tetejére fog ugrani.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!