imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így gyalázták 14 éve az első iPodot.


Valószínűleg még Steve Jobs sem gondolta volna, hogy az iPod lesz az a termék ami megváltoztatja a világot. Íme pár vicces hozzászólás az iPod bejelentése után.

2001 október 23-án, Steve Jobs egy egészen kis színpadon mutatta be az első iPodot. Sokan egy Newton féle eszközt vártak, nagy kijelzővel, stylussal, de semmiképpen nem egy MP3 lejátszót. 2001-ben a piac már tömve volt mindenféle mp3 lejátszóval, az Apple mégis úgy döntött, hogy beszállnak a harcba. Steve Jobs bemutatta az 5GB-os tárcsázós navigációval ellátott legelső iPodot, a többi pedig már történelem. Az évek során az iPodok eladásai minden rekordot megdöntöttek, és végül is az iPodből nőtt ki az iPhone is. Az Apple divattá vált, és ezzel a világ legnagyobb technológiai vállalata lett belőle.

iPod

De ki nem látta ezt előre? Nos, elég sokan nem gondolták, hogy az iPod sikeres lesz, össze is gyűjtöttünk párat, a 14 évvel ezelőtti hozzászólásokból.

– Ezeknek teljesen elment az eszük?! Még egy MP3 lejátszó? Ott a Nomad, az sokkal jobb!

– iKaki… iSírok. Reménykedtem, hogy többet kapunk.

– Ennyiért soha a büdös életben, senki nem fogja megvenni!

– Szuper. Még egy dolog amire a világnak szüksége van, még egy hülye MP3 lejátszó. Gyerünk Steve, hol van a Newton?!

– Mi a fenének ez a szar, ha egyszer van már CD-lejátszóm?

– Nagyon forradalminak hangzik.

– Hé Apple! Itt egy gondolat. Ahelyett, hogy játékokat, meg hülyeségeket gyártanátok, mi lenne ha egy kicsit jobban odafigyelnétek a szervereitekre? Vagy rááltatok a konzumer idióta vonalra?

– Továbbra sem hiszem ezt el! Ekkora rongyrázás valami miatt ami ennyire nevetséges! Ki a fenét érdekelnek az MP3 lejátszók? Valami újak akarok! Az akarom az Apple-től, hogy gondolkodjanak másképp – utal a Think Different kampányra.

– Fújjj! Egy MP3 lejátszó HDD-vel. Milyen eredeti. Emlékeztet a JUKEBOX-ra amit egyszer használtam…

– Vége az Apple-nek!

Azért az akkori MacRumors cikk alatt volt aki érezte, hogy az iPod egy jó termék lett.

Ti mind egy csomó őrült idióták vagytok. 2001-ben élünk… Nem 6000 évvel később, amikor majd elképesztően csodálatos technológia áll majd a rendelkezésünkre. Nincs más MP3 lejátszó aminek ilyen tárhelye lenne… 5 GB… Aztarohadt! A Rio ami ugyanekkora házban van, mindössze 64 MB helyet kínál. Te jó ég, befejezhetnétek már a rinyálást.. Ez forradalmi… Plusz ez még csak a kezdet. Ez az eszköz szó szerint 100szor jobb mint bármi más a piacon.

Vicces visszanézni, a 14 évvel ezelőtti hozzászólásokat, és persze így volt ez sok Apple termék esetében is. A kommentelők fikáznak, az Apple pedig szépen lekaszálja a piacot. Persze az iPod már közel sem olyan népszerű mint régen, de igazából pont egy másik Apple termék nyomta le, méghozzá az iPhone. Mondanunk sem kell, az iPhone-t is erősen gyalázták a bemutatása után. :) Mi más maradhatna hátra:

Boldog szülinapot iPod!

 

 

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!