imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Így gyorsíthatod fel az Apple Watch frissítését


Az Apple Watch bár külön számításokat végző eszközként funkcionál, a legtöbb tevékenységet az iPhone-nal karöltve végzi. Nézzük, mi a helyzet a csiga lassú watchOS frissítésekkel és hogyan gyorsíthatod fel!

Ha régebb óta használsz Apple Watchot és túl vagy már néhány jelentősebb frissítésen, akkor valószínűleg tapasztaltad, hogy általában az iPhone-okhoz és iPadekhez képest az óra a leglassabb szoftverfrissítés szempontjából. Ebben több tényező is közrejátszik, mint például a szerverek terheltsége, az otthoni hálózat gyorsasága, a processzor számítási kapacitása, illetve az iPhone és Apple Watch közötti adatkapcsolat.

Amikor rányomsz a frissítés gombra, akkor először az iPhone-od letölt egy adatcsomagot, amit továbbít az Apple Watch-nak. Ez kétféle képpen történhet: Bluetooth-on vagy Wi-Fin keresztül. Az Apple Watch az esetek többségében előbbit részesíti előnyben energiatakarékossági szempontok miatt. Ugyanakkor a Bluetooth kapcsolat lassabb a Wi-Finél. Tehát nem kell mást tenned, mint egyszerűen kikapcsolni a Bluetooth a telefonodon a frissítés idejére.

Ehhez nem elég a Vezérlőközpontban rákoppintanod az ikonjára, hiszen az nem kapcsolja ki teljesen. Lépj be a Beállításokba, majd a válaszd ki a Bluetooth menüpontot. Koppints a Bluetooth kapcsolójára, ekkor a Vezérlőközpontban a szürke háttérszín eltűnik és egy áthúzott ikon jelenik meg. Ha ezzel megvagy, lépj be a Watch alkalmazásba és frissítsd az órát. A frissítés befejeztével ne felejtsd el visszakapcsolni a Bluetooth-t az iPhone-odon.

iPhone XS | Részletre is

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!