imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Így hallgathatsz hangoskönyvként bármilyen dokumentumot


Az iOS egy klasszikus funkciója lehetővé teszi, hogy bármilyen fájlformátumú írott szöveget meghallgathassunk a telefonunkon. Különösen hasznos ez az iBooksban tárolt könyveknél és PDF fájloknál, lássuk hogyan működik.

Az Apple mindig is nagy figyelmet fordított arra, hogy a technológia mindenki számára elérhető legyen. Az iPhone Beállítások menüjében az Általános fül alatt találjuk meg a Kisegítő lehetőségek szekciót. Akár legyen szó látás- vagy hallássérült felhasználóról, itt megtalálja a megfelelő opciókat ahhoz, hogy könnyedén akadálymentessé váljon az iPhone-jának használata. A Képernyő kimondása is egy ilyen funkció, ami az átlag felhasználók számára is hasznos lehet.

Miután bekapcsoltuk a funkciót, a Beszédhangok menüpontban állíthatjuk be a felolvasás nyelvét. Ha angolra állítjuk, akkor több opciónk is a felolvasók közül, magyarul csak Mariskát választhatjuk. Lépjünk be az iBooksba és válasszuk ki a meghallgatni kívánt könyvet és két ujjal lefelé húzva nyissuk meg a Képernyő kimondása funkciót. Ekkor megjelenik egy irányító ablak, ahol a teknősre koppintva gyorsíthatunk vagy lassíthatunk a felolvasáson, illetve előre és hátra is léptethetünk. A funkció egyébként bármilyen alkalmazásban működik.

Hasonló cikkekért nyálazd át a Tippek rovatunkat! Ha érdekel az Apple világa és inkább az aktualitások érdekelnek, akkor a Hírek rovattal semmiről nem maradhatsz le.

BTS

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!