imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így hallgathatsz hangoskönyvként bármilyen dokumentumot


Az iOS egy klasszikus funkciója lehetővé teszi, hogy bármilyen fájlformátumú írott szöveget meghallgathassunk a telefonunkon. Különösen hasznos ez az iBooksban tárolt könyveknél és PDF fájloknál, lássuk hogyan működik.

Az Apple mindig is nagy figyelmet fordított arra, hogy a technológia mindenki számára elérhető legyen. Az iPhone Beállítások menüjében az Általános fül alatt találjuk meg a Kisegítő lehetőségek szekciót. Akár legyen szó látás- vagy hallássérült felhasználóról, itt megtalálja a megfelelő opciókat ahhoz, hogy könnyedén akadálymentessé váljon az iPhone-jának használata. A Képernyő kimondása is egy ilyen funkció, ami az átlag felhasználók számára is hasznos lehet.

Miután bekapcsoltuk a funkciót, a Beszédhangok menüpontban állíthatjuk be a felolvasás nyelvét. Ha angolra állítjuk, akkor több opciónk is a felolvasók közül, magyarul csak Mariskát választhatjuk. Lépjünk be az iBooksba és válasszuk ki a meghallgatni kívánt könyvet és két ujjal lefelé húzva nyissuk meg a Képernyő kimondása funkciót. Ekkor megjelenik egy irányító ablak, ahol a teknősre koppintva gyorsíthatunk vagy lassíthatunk a felolvasáson, illetve előre és hátra is léptethetünk. A funkció egyébként bármilyen alkalmazásban működik.

Hasonló cikkekért nyálazd át a Tippek rovatunkat! Ha érdekel az Apple világa és inkább az aktualitások érdekelnek, akkor a Hírek rovattal semmiről nem maradhatsz le.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!