imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így hallgathatsz zenét Apple Watch-ról az iPhone-od nélkül


Futás, relaxálás vagy más szabadidős tevékenység mellé nem is tudunk jobbat elképzelni egy Apple Watch + AirPods párosnál. De hogyan a leghatékonyabbak?

Aki rendszeresen sportol az valószínűleg már megtapasztalta mennyire béna érzés, amikor az iPhone-t magunkkal kell vinni futáshoz vagy az edzőterembe a zenehallgatás miatt. Rezeg, pittyeg, vigyázni kell rá, macerás az egész. Egy Apple Watch segítségével mindezt megspórolhatjuk magunknak hiszen az óra rendelkezik saját belső tárhellyel, aminek egy részét zene tárolására is használhatjuk.

Az Apple Watch modellek tárhelye a Series 3-as veziókig bezárólag 8 GB belső memóriával rendelkeznek, amiből 2 GB-ot zenék offline mentésére használhatunk a Zene alkalmazáson keresztül. A Series 4-es változat ennek duplájával bír, az viszont nem világos, hogy ebből mennyi a zenére felhasználható terület.

Ha van tehát egy bármilyen Apple Watch a birtokunkban és egy AirPods, akkor telepítsük az Apple Music appot az App Store-ból (gyárilag előtelepített) és nyissuk meg az Apple Watch alkalmazást iPhone-on.

Albumok hozzáadása az Apple Music for Watch alkalmazáshoz:

  1. Görgess az Apple Music menüponthoz
  2. Válassz a gyári lehetőségek közül
  3. Adj hozzá új albumot vagy lejátszási listát

A Music alkalmazás 3 lejátszási listát tart szinkronban az órán: Heavy Rotation, New Music és Chill Mix. Ezeket időnként frissíti és új elemeket ad hozzá az Apple Watch könyvtárához. Ezeket az imént említett módon be- és kikapcsolhatjuk, sőt új albumot is hozzáadhatok, de ezzel még nincs vége a folyamatnak.

Miután mindezzel megvagyunk, az órán is meg kell arról győződnünk, hogy a kiválasztott album most már offline is elérhető Apple Watchról. Ehhez:

  1. Nyisd meg az Apple Watch alkalmazást
  2. Csatlakoztasd az AirPodsod közvetlenül az órához
  3. Válogass az imént beállított lejátszási listák közül

A hangerőszabályzó ikon mellett balra található listanézet segítségével tudunk visszalépni a lejátszási listákhoz. A tőle balra található körre koppintva pedig az éppen játszott számot láthatjuk, illetve innen egy koppintással akár törölhetünk is. Itt azonban csak óvatosan, ez a gomb nem az offline zenét törli, hanem végleg eltávolítja az elemet a zenéink közül.

Hogyan győződhetek meg az offline zenéről?

Egy kicsit trükkös a dolog, ugyanis nem minden itt megjelenő elem automatikusan offline. Az albumok borítójának jobb alsó sarkában egy felhő ikont láthatunk, erre koppintva történik a zene letöltése. Ez eltarthat egy ideig, főleg ha egy izmosabb válogatást szeretnénk offline hallgatni.

Mi a helyzet a podcastokkal?

Ahogy egyébként az alapértelmezett folyamatosan frissülő lejátszási listáknál, úgy a podcastok esetén is tapasztalhatunk egy minimális automatizációt. A rendszer a Heavy Rotation, New Music és Chill Mix listákat időről-időre random frissíti, a podcastok esetén egy-egy hanganyag meghallgatása után az automatikusan törlődik és a következő elemet offline módba rakja az Apple Watch.

Az Apple Watch használható más eszközökkel is az AirPodson kívül?

Igen, de nem nagy meglepetés hogy teljes funkcionalitásában csak az Apple saját eszközeivel van erre lehetőségünk. Minden W1 chippel ellátott fej- és fülhallgatót felismernek az Apple Watch-ok, így a Beats Studio 3, BeatsX és a Powerbeats 3 is.

Hallgathatok offline zenét Spotify-on keresztül is?

Nos ugyan az Apple a watchOS 5-höz már kiadta a külső médiákhoz tartozó API-t a fejlesztőknek, a Spotify pedig hamar meg is jelentette saját Apple Watch alkalmazását, de iPhone nélkül továbbra sincs lehetőség zenehallgatásra. Spotify appon keresztül lehetőségünk van az iPhone-on tárolt tartalmak vezérlésére, sőt itt már a gyári Now Playing felülettel ellentétben akár a zenék között is böngészhetünk és kiválaszthatjuk a host eszközt (iPhone-t, iPadet, Macet vagy akár PC-t is). De nincs lehetőség a zenék letöltésére Apple Watch-on.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!