imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így használd az Apple Music-ot iCloud-zenekönyvtár nélkül


Ha ki akarod kapcsolni az iCloud-zenekönyvtárat, akkor sincsen baj, hiszen az Apple Music-ot továbbra is tudod majd használni.

Az iTunes Match és az Apple Music is kínál lehetőséget arra, hogy maximum 10 Macen hallgatni tudd a felhőben tárolt zeneszámaidat. Ha ezt viszont nem szeretnéd használni, akkor itt a megoldás!

Miért ne szeretném használni?

Erre igazából sok indokod lehet, a szolgáltatás lehetőséget ad, hogy 25 000 zeneszámot tárolj a felhőben, viszont sokaknak ez bőven meghaladná a rendelkezésre álló tárhelyet. Az is előfordulhat, hogy sok olyan számod van, amelyhez több metaadatot is társítottál és nem szeretnéd, hogy az Apple ezt véletlenül összekeverje. Vagy egyszerűen csak nem látod értelmét.

Mi változik, ha kikapcsolod az iCloud-zenekönyvtárat?

Ha minden eszközödön kikapcsolod ezt a szolgáltatást, akkor nem fogsz tudni többet streamelni az iPhone, iPad és iPod touch eszközödre (kivétel a Home Sharing funkcióval). Nem lehet többet a számokat letölteni majd Offilne lejátszásra egy eszközre se. Ha pedig egy zeneszámot szeretnél a telefonodra tölteni, akkor azt csak a régi módszerekkel tudod szinkronizálni az iTunes segítségével, Wi-fin és USB-n egyaránt.

Tudom-e engedélyezni csak néhány eszközön az iCloud-zenekönyvtárat?

Természetesen lehetőség van arra, hogy ha csak bizonyos eszközökön szeretnéd használni ezt az Apple szolgáltatást. Így a fent említett funkciók az engedélyezett eszközökön működni fognak. Ez azt is jelenti, hogy a felhőben tárolt zeneszámok csak azokon az eszközökön jelennek majd meg, ahol ez a szolgáltatás engedélyezve van.

Rendben, hogyan kapcsolhatom ki?
how-to-enable-icloud-music-library-screens

iPhone, iPod touch és iPad eszközökön a Beállítások alkalmazásban válaszuk a Zene almenüt. Itt keressük ki az iCloud-zenekönyvtár lehetőséget. Ezt a beállítást kikapcsolva leáll az eszközön a szolgáltatás és minden eddig a felhőből letöltött zeneszám törlődik a készülékről (a felhőben megmarad, ha más eszközön is engedélyezve van még).

icloud-music-library-enable-disable-mac

Macen az iTunes elindítása után, nyissuk meg a Beállítások ablakot az iTunes > Beállítások menüből. Az Általános fülben keressük ki az iCloud-zenekönyvtár lehetőséget, és csekkoljuk ki a dobozt. Az eredmény ugyanaz lesz, mint az iOS-es eszközök esetében.

kep

Windowst futtató gép esetében nyissuk meg az iTunest majd az Alt billentyű lenyomásával jelenítsük meg a menüsort. Itt a Szerkesztés > Beállításokban megtaláljuk az iCloud zenekönyvtár lehetőséget. Ha kivesszük a pipát akkor kikapcsoltuk a szolgáltatást.

Eredeti cikk és képek: iMore

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!