imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Így használd az Apple Watchod zseblámpának


Zseblámpa az Appel Watchból? Ez most komoly? Igen, meg is mutatjuk, miért szuper ez a funkció a watchOS 4-ben és melyik üzemmód mire való.

Annak idején azt mondtuk az iPhone-ra, hogy azért nagyon jó eszköz, mert állandóan nálunk van, és sok sokrétű a felhasználhatósága. Nos az Apple Watchnak funkcionalitásban van még hová fejlődnie, de az biztos, hogy amikor éppen nem töltődik, akkor ez is mindig velünk van. És olyan extrákat is tud, mint a zseblámpa.

Mindenki használta már a telefon kijelzőjének a fényét erre a célra, hiszen az iPhone nagy felületen relatív sok fényt képes kibocsátani. Így vak sötétben csak fel kell ébreszteni a telefont és lőn világosság. Valahogy így működik ez az órán is, némi csavarral.

Ha letöltötted már a watchOS 4-et, akkor bizonyára feltűnt a Vezérlőközpontban a zseblámpa ikonja. Ha még nem, itt az ideje, hogy frissíts! Tehát, ha rákoppintasz, akkor az órád kijelzője fehérre vált, azt azonban kevesen tudják, hogy a világítás módjának több állása is. Az üzemmódok között suhintással tudsz váltani.

Fehér fényű: az óra teljes számlapja erőteljes fehér fénnyel világít, ha például a kulcsodat keresed a sötétben vagy nem találsz bele a zárba, akkor ez tökéletesen funkcionál.

Fehéren villogó: ez egyfajta jelzőfény. Például, ha este kimész olyan helyre futni, ahol autók is járnak, akkor csak bekapcsolod és máris látható leszel a sötétben. Persze a láthatósági mellényt nem pótolja, de jobb a semminél.

Piros fényű: ez határozottan gyengébb fényt bocsát ki, ugyanakkor kevésbé hívod fel magadra a figyelmet. Ha nem szeretnél másokat zavarni a világítással, mégis szükséged lenne rá, akkor ez az ajánlott üzemmód.

Mivel a zseblámpa funkció maximális fényerőn az óra teljes felületén világít, ezért természetesen aksizabáló a használata. Ezért, ha éppen lemerülőben van az órád, akkor valószínűleg nem a leghasznosabb.

BTS

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!