imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így hozhatod ki a legjobbat az iPhone-os fotókból az Apple szerint


A tegnapi nap során példátlan módon frissült az apple.com, mégpedig iPhone-os fotótippekkel. Egy halom tipp videón keresztül kívánja az Apple megmutatni, hogyan hozhatjuk ki a legjobbat a telefonnal készített fényképekből.

Hiába az iPhone-ok és a felső kategóriás okostelefonokba szerelt kiváló kamerák dömpingje és az iPhone 7 Plus teleobjektívje, néha egészen különös, gagyi fotók is készülnek, máskor viszont remek kéepk születnek. A miértre a válasz abban keresendő, hogy a laikus felhasználók, azaz a nagy többség csak elsüti az exponáló gombot és várja a csodát – ennek köszönhetően nem mindig megfelelő a végeredmény. Erre próbál megoldást nyújtani az Apple legújabb videósorozata, amiben pont az átlagfelhasználók számára igyekszik segítséget nyújtani témákra lebontva, egyszerű lépésekben.

Mikor először megláttam a hírt az egyik ismert amerikai szakportálon, azt gondoltam, mekkora marhaság az egész, gyenge marketing próbálkozás. Azt nem tudom, mennyi reklámértékkel bírnak ezek az oktatóvideók, de sokkal többet hozott ki belőlük az Apple, mint azt elsőre hittem. Összesen 17 videót számoltam össze, amik nagyjából 40 másodperc hosszúságúak és – a tömeg nyomásának engedve – álló tájolásban készültek.

A felépítésük nagyon egyszerű: különböző témákra, tárgyakra, helyzetekre levetítve és lépésekre lebontva mutatják be, mikor hogyan érdemes megadni a beállítások a legjobb végeredmény elérése érdekében. Miközben a videókat néztem, az jutott eszembe, hogy ezek nem egészen iPhone specifikus videók, mert az Apple gyakorlatilag annyit csinált, hogy konyhanyelvre lefordította azt, hogy mi fán terem a fényképezés. Persze előkerülnek az iPhone-os Kamera app funkciók, mint a portrémód, a panoráma mód, fotósorozat készítése és a többi. Az összes videót itt tudjátok megtekinteni.

Forrás: Apple

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!