imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így inspirálta az Apple az új Star Wars rendezőjét


Az Apple nem csak Kylo Ren teljesen új fénykardját inspirálta a Star Warsban. Micheal Kaplan – a Star Wars jelmeztervezője – a Vanity Fairnek adott interjúja során azt mondta, a rohamosztagosok jelmezének tervezése közben a legnagyobb ihletet az Apple-től kapta. 

Kaplan egyébként a Szárnyas fejvadász és a Harcosok klubja filmek jelmeztervezője is volt. Amikor a Star Wars 7 – Force Awakens jelmezek készítésére is felkérték, tudta, hogy a rohamosztagosok kinézetét teljesen újra és modernre kell formálnia. A film ugyanis a hatodik rész vége után játszódik, és az idő múlását a jelmezekkel is ki akarta fejezni a rendező, J. J. Abrams. Az új fehér jelmezekkel viszont tökéletesen elégedett volt, amiről a jelmeztervező azt nyilatkozta, hogy az Apple inspirálta a készítés során.

A jelenlegi divat változása, talán csak tudat alatt befolyásolt a jelmezek készítésekor. A rohamosztagos jelmez esetében viszont, sokkal egyszerűbben gondolkodtam,és a kérdés amit feltettem magamnak végig az volt: Mit csinálna az Apple? J. J. Abrams ugyanis egyformára akarta formálni az összes rohamosztagos kinézetét, de ugyanakkor azt is elszerette volna érni, hogy az emberek lázba jöjjenek, ha meglátják az új dizájnjt.

Abrams korábban már nyilatkozott arról, hogy az új fénykardok kinézetét nagyban befolyásolta Jony Ive. Ive a New York Times újságíróinak azt mondta, hogy azt tanácsolta a rendezőnek, hogy úgy lehetnek az új fénykardok érdekesebbek, ha kicsit leharcoltabbak lennének. Szerinte az hozná meg a sikert, ha egyszerűbb, primitívebb, sokkal inkább analóg és picivel baljóslatúbb fénykardokat láthatnánk a filmekben.

epvii_stormtrooper_by_darthtemoc-d7vh2o1

Annak ellenére, hogy a rohamosztagosok jelmeze modern és új dizájnt kapott, Kaplan szeretett volna valamit a régi trilógiából átörökíteni. Éppen ezért, Han és Leia jelmezét úgy tervezte meg, hogy hűek legyenek az eredeti trilógiához. Természetesen nem csak ez a két jelmez fog visszaköszönni a filmből, a rendező ugyanis azt ígérte, hogy rengeteg ismerős helyszín, szereplő fog feltűnni a filmben. Sőt, a képi elemek is nagyon ismerősek lesznek, mivel az új technológia mellett szeretné az eddigi filmek régi hangulatát is visszaidézni.

vittorio-silini-stormtroopers

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!