imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így inthetsz búcsút az iMessage-nek


Az iMessage nagyszerű dolog. Csupán internet-hozzáférést használva – legyen az mobilinternet vagy normál – küldhetünk gyorsan és egyszerűen szöveges üzeneteket, képeket, videókat Mac-et vagy iOS-eszközt használó ismerőseinknek. Az iOS 8 megjelenésével pedig további hasznos funkciókkal bővült a szolgáltatás.

Az SMS kora mára már nagyjából lejárt, én nem emlékszem mikor kaptam utoljára olyan SMS-t, ami nem banktól vagy egyéb szolgáltatótól jött. Teljesen hozzászoktam a kis kék buborékokhoz. Viszont előfordulhat, hogy az iMessage-szolgáltatással regisztrált telefonszámunkkal illetve készülékünkkel nem tudunk vagy akarunk többé iMessage-eket fogadni.

Ez korábban problémát jelentett, ugyanis ha valaki iPhone-ról váltott más gyártó telefonjára, és elfelejtette kikapcsolni az iMessage-szolgáltatást az iPhone-ján, a továbbra is iPhone-t használó ismerősei gyakran nem tudtak SMS-t küldeni az új készülékre. Az Apple rendszerei ugyanis továbbra is iMessage-ben akartak elküldeni minden szöveges üzenetet (vagyis „kék buborékban”). A hibába én is belefutottam már, egy ismerősömnek andoridos telefonra kellett váltania a munkahelye miatt (szegény), kellett egy idő, mire rájöttünk, hogy miért nem látja az üzeneteimet.

A problémát akkor úgy hidaltuk át, hogy visszatette a SIM-kártyát az iPhone-jába, kikapcsolta a szolgáltatást, ezután pedig már rendesen, SMS-ben küldte el a telefonom az üzeneteket. No de mi van akkor, ha már nem áll rendelkezésünkre az iPhone, amivel a szolgáltatást használtuk, de mégis szeretnénk deaktiválni az iMessage-et? Az évek óta fennálló problémát most végre egy egyszerű eszközzel oldotta meg az Apple. (Korábban egyébként az AppleCare-t felhívva tudtuk megoldani a problémát.)

Létrehoztak ugyanis egy weboldalt, ahol egy gyors, kétlépéses megoldással törölhetjük a telefonszámunkat az Apple iMessage-rendszeréből. Ha még megvan az iPhone-unk, akkor továbbra is a hagyományos módszert használjuk: a Beállításokban az Üzenetek részen egyszerűen a kapcsoló segítségével deaktiválhatjuk az iMessage szolgáltatást. Ez eddig is így volt, semmi extra.

iMessage kikapcsolása

Az újdonság akkor látszik, ha lejjebb görgetünk. Itt ugyanis megadhatjuk a telefonszámunkat, amire az Apple egy (ingyenes) SMS-ben küld egy jóváhagyó-kódot, amit az alsó mezőbe gépelve törölhetjük az adott telefonszámot az iMessage-szolgáltatásból. Ehhez először ki kell választanunk  az országhívót a legördülő menüből, majd a „körzetszámmal” együtt be kell gépelnünk a telefonszámot. A Send Code megnyomása után pár másodperccel meg is érkezik az ellenőrzőkód. Ezt pötyögjük be az alsó mezőbe, és már meg is vagyunk, minden iPhone-os ismerősünk telefonja tudni fogja, hogy mostantól csak zöld buborékokra számíthatnak tőlünk.

iMessage kikapcsolása az Apple weboldalán

Az Apple-t egyébként egy dühös amerikai felhasználó be is perelte emiatt még májusban, azzal az indokkal, hogy a más rendszerre váltókat „azzal bünteti az Apple, hogy nem használhatják ki teljes mértékben a telefonjuk vezeték nélküli képességeit.” Akkor azt várták, hogy az ügyből csoportos kereset lesz, azóta azonban nem szóltak újabb hírek arról, mi a helyzet a perrel.

Forrás: The Verge.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!