imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így írtak az Apple II megjelenéséről Steve Jobs sulijában


Steve Jobs és Steve Wozniak 1977-ben mutatta be az Apple második számítógépét, az Apple II-t. Akkoriban még nem sokan hitték, hogy nagy hatással lesz az iparra, amit ez a diákújságban megjelent cikk is jól mutat.

Az Apple II számítógép 1977-es megjelenése kezdetben nem keltett nagy érdeklődést. Akkoriban az összesen 8 alkalmazottat számláló Apple alapítói, Steve Jobs és Steve Wozniak valószínűleg az olyan, ma már jelentéktelennek számító médiumok érdeklődését is örömmel fogadták, mint a The Epitaph, a Homestead High School diáklapja.

Az iskolaújság az új Apple-számítógép megjelenéséről egy rövid cikkben számolt be, amiben Chris Espinosa, az egyik legveteránabb Apple-veterán is interjút adott.

apple-computers

Ennyi év távlatából igazán mókás elolvasni a cikket, aminek már a címe is jelzi, mennyire az üzlet elején jártak akkoriban az Apple alapítói:

Egykori diák vállalkozása jövedelmet hoz; otthoni számítógépeket építenek és adnak el.

Az cikk első mondatát olvasni még a címnél is furcsább, ismerve Steve Jobs és Steve Wozniak életútját és a pályafutásuk mai napig érezhető hatását:

A számítógépezés több lett, mint hobbi egykori iskolatársaink, Steve Jobs és Stephen Wozniak számára.

A cikk beszámol a nem rég Wozniak által megcáfolt garázs-mítoszról is, vagyis hogy a céget Jobs szüleinek garázsában indították be. Az írás megjelenése előtt nem sokkal bővült ki a cég:

Az Apple Computers, Inc. nevű cégük nőtt, így hát a dolgozók számát kettőről nyolcra növelték, és egy nagyobb cupertinói épületbe költöztek.

A legbájosabb rész talán az, ahogy Chris Espinosát bemutatják:

Chris, Mr. Steve Headley számítógép szakkörének egyik tanulója programokat ír a cégnek.

Ahogy arról a lap is beszámol, akkoriban kétféle kiszerelésben lehetett megvásárolni az Apple számítógépeket, az egyik csak az alaplapot tartalmazta, míg a másik a gépházat és billentyűzetet is magában foglalta. Előbbinek 600 dollár volt az ára, míg a teljes szett 1300 dollárba került.

Az alaplap azoknak való, akik ismerik valamennyire a számítógépeket és meg akarják építeni a saját billentyűzetüket és gépházukat.

A cikk először Chris Espinosa Twitterén tűnt fel, én pedig a Cult of Mac cikkéből értesültem róla.

 

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!