imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így játssz PC-s játékokat iPhone-on


A játékok remek kikapcsolódást tudnak nyújtani bármikor, arról nem is beszélve, hogy mennyi örömet (vagy éppen szitkozódást) tudnak okozni. Erre szerencsére már rengeteg platformon van lehetőség: XBOX ONE, Playstation 4, Wii U, PC, vagy akár egy iPhone. Bizonyára titeket is megmozgatott már a kérdés, hogy miként lehetne olyan játékokkal játszani iPhone-on, amelyek csak PC-n futnak el. Mivel a két platform között jelentős hardveres különbség van, ezért ez elsőre talán lehetetlennek tűnik, de valójában nem az. Itt a lehetőség, hogy végre a PC-d teljesítményét hasznosítsd iPhone-on.

Nem fogok hazudni, elsőre kicsit körülményes összeállítani egy ilyen rendszert, és elég sok speciális kritériumnak kell eleget tenni. Mindenekelőtt szükségünk lesz egy PC-re. Igen PC-re, ugyanis sajnos a Maces játékok tárháza, még mindig hihetetlenül silány. Persze az még nem elég, hogy a számítógép Windost futtasson, arról is meg kell bizonyosodnunk, hogy a NVIDIA grafikuskártyánk van. Erről a leggyorsabban úgy győződhetünk meg, hogy Windows + R-t nyomva futtatjuk a dxdiag nevezetű programocskát. Itt ha a videókártyánk a GTX 600/700/800/900 szériába esik, akkor nálunk gond nélkül fog működni a játék. A GT széria tagjai nem támogatottak sajnos. Az NVIDIA GeForce Experience-t frissítsük legalább 2.2.2-es verzióra.

screen640x640

Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a következő lépés. Sajnos jelenleg ugyanis nem minden játékot lehet ezzel a módszerrel játszani. Mivel egeret és billentyűzetet egyelőre nem tudunk az iPhone-hoz hozzápárosítani, ezért olyan játékot érdemes választani, ami támogatja a kontrolleket. Előnyben például a FIFA és a GTA játékok. Az alkalmazás biztosít a képernyőre kirajzolt kontrollert, de érdemesebb egy ténylegest beszerezni, hiszen nagyot dob a játékélményen. Az egyik legjobb (szerintem), a Mad Catz C.T.R.Li. Ha minden stimmel,  akkor a tényleges összeállítás már nem is bonyolult.

screen640x640 (1)

Először töltsük le a Moonlight alkalmazást. Ezt megnyitva tudjuk majd a PC-nk tartalmát streamelni a készülékünkre. Csatlakoztassuk az iPhone-t és a számítógépünket is ugyanahhoz a hálózathoz. Most az alkalmazásban látnunk kell a számítógépünket, ami még nincs párosítva. A következő lépés értelemszerűen a párosítás, ami után egyből megjelenik egy lista azokról a játékokról, amelyeket tudunk streamelni. Ha valami nem jelenik meg, akkor manuálisan is tudunk játékokat hozzáadni a GeForce Experience felületén keresztül. Ha megvan a kiválasztott játék, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk a kívánt játékot. A művelet csak helyi hálózaton működik (szerk.: egyik olvasónk felhívta a figyelmet, hogy a GameStream segítségével interneten keresztül is működik). A számítógéphez vezetékes ethernet csatlakozás, az iPhone-hoz legalább 5GHz Wi-fi sávszélesség ajánlott. Így garantáltan laggmentes, tökéletes játékmenetet tudunk majd élvezni. A grafikával is lehet trükközni, hiszen nem az iPhone erőforrását terheli majd a jobb minőségű grafika. Ennek ellenére legalább egy iPhone 5s javalott, minimum iOS 9.0-val a fedélzeten.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!