imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így javítsd, ha szétválnak az iMessage beszélgetések


Tegnap egy ismerősöm arra panaszkodott, hogy nem szinkronizálódik rendesen az iMessage, külön kapja meg MacBookon és iPhone-on az üzeneteket. A hiba javítása nem volt annyira triviális, úgyhogy itt egy leírás arról, hogyan oldhatod meg a problémát, ha te is belefutnál.

Az iCloud szikronizáció és a Continuity nagyszerű dolgok, főleg akkor, ha működnek. Sajnos azonban néha belefuthatunk olyan helyzetbe, hogy valami hiba csúszik a rendszerbe. Ilyesmi történt a fent említett ismerőssel is, akinek egyszer csak abbahagyta a szinkronizálást az iMessage a gépe és a telefonja között. Ennek azon felül, hogy tönkre ment az idegrendszere, az lett az eredménye, hogy vagy az egyik, vagy a másik platformra kapta csak meg az üzeneteket.

iMessage

A szétválás a másik fél számára is igen zavaró, hiszen bár ugyanazzal a személlyel beszélget, mégis két külön thread jelenik meg az Üzenetekben. Most akkor melyikbe írjon, ha azt akarja, hogy biztosan célba érjen az üzenet? Rákerestem a neten, és az egyik fórumon megtaláltam a lehető legszellemesebb összefoglalását a problémának:

Tarzannak van egy iMac-je és egy iPhone-ja, és Jane is rendelkezik egy iOS-se készülékkel.

Amikor Tarzan a telefonjáról üzen Jane-nek, akkor Jane telefonján a feladónál megjelenik Tarzan névjegye, a telefonszámához hozzárendelve.

Viszont amikor Tarzan az iMacről ír Jane-nek, akkor bár szintén Tarzan névjegye jelenik meg, de Jane egy külön beszélgetésben kapja meg az üzenetet, amihez Tarzan Apple ID-ja társul.

Egy napon Jane bajba kerül, és gyorsan üzen Tarzannak, hogy mentse meg őt. Előveszi a telefonját és elküldi neki a SEGÍTSÉÉG üzenetet. De Tarzan épp a dzsungelben ugrál, és csak az iPhone van nála, Jane pedig az iMac-es beszélgetésbe írt.

A történet nem túl Disney-kompatibilis vége, hogy Jane meghal, mivel Tarzan csak akkor látja a segélykérést, amikor este hazatért a kunyhójába.

Ugye milyen szörnyű? Ezt elkerülendő érdemes még időben megoldani a problémát. A jelenséget a barátomnál az idézte elő, hogy formázásra került a MacBook, majd az újratelepítés után valamiért megszűnt a szinkronizáció. A megoldás, hogy újra össze kell kapcsolni a telefonszámot az Apple ID-vel.

ffs

Ehhez navigáljunk a telefonon a Beállítások/Üzenetek/Send & Recive almenüjébe. A You can be reached by iMessage at fül alatt alapesetben csak a telefonszám jelenik meg. Nyomjunk rá az Add Another Email gombra, majd adjuk meg azt a címünket (általában az Apple-ID-hoz társított e-mail cím), amelyiket a gépen használunk a beszélgetésekhez. Ezután valószínűleg a gépen kapunk egy figyelmeztetést, miszerint az adott cím mostantól hozzá lett rendelve az iMessage-hez. Ezt természetesen okézzuk le.

Ezután a gépen nyissuk meg az iMessage beállításait, majd kattintsunk az Accounts fülre. Itt szintén a You can be reached by iMessage at opciónál pipáljuk be az összes címet, amit szinkronizálni akarunk. Ha minden kész, elvileg meg is volnánk, néha azonban szükség lehet a telefonon ki- és bekapcsolni az iMessage-et, hogy észbe kapjon a rendszer.

sasa

Innentől kezdve újra szinkronizálódni fognak a beszélgetések, és mindkét platformra ugyanúgy megkapjuk az üzeneteket. Hurrá!

iPhone 7 részletfizetéssel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!