imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így javítsd meg a nem reagáló hívás gombot!


Sokan jelezték, hogy az iPhone 6 Plus esetében fenn állhat egy olyan hiba, hogy néha a bejővő híváskor nem lehet felvenni a telefont, mert a zöld gombra nem reagál a készülék. Ha viszont a csúszka jelenik meg, akkor az teljesen jól működik. Ha neked is van hasonló problémád, akkor jó hírünk van: a megoldás egészen egyszerű lehet. A probléma orvoslására ugyanis többféle módszer van, és biztos vagyok benne, hogy a felsoroltakon kívül is létezik mükődő megoldás. 

Úgy tűnik, hogy ez a probléma az iOS 8 egyik alapvető hibája és a szoftverfrissítésekben sem lett még kijavítva. Az újraindítás nem segít. Az egyik legegyszerűbb megoldás, hogy ha hívnak és nem tudjuk felvenni, hogy lezárógombot megnyomjuk, és utána próbálkozunk. Ez persze le fogja némítani a hívást, de képesek leszünk felvenni. Ez a trükk viszont sajnos nem működik minden esetben. Ha viszont a Válasz üzenettel lehetőségre nyomunk, és után a Mégse gombra, akkor képesek leszünk felvenni a telefon. Igaz ez egy kicsit több macera.

ios8

A felhasználók többségének egy visszaállítás oldotta meg teljesen a problémát. Ha minden jól megy, akkor többet nem ütközünk ebbe a hibába. Fontos az is, hogy próbáljuk meg mindig a legfrissebb, hivatalos operációs rendszert használni. Ez jelenesetben az iOS 8.4, amelyről hosszabban itt irtunk. Ez a hiba nagyon kevés embernél fordul elő, egyelőre nem tudni miért.

Why-iPhones-Switch-Between-Slider-Buttons-Calls

Egy kis érdekesség egyébként, amit biztos észre vett már mindenki, hogy néha egy csúszka segítségével vehetjük fel a telefont, máskor pedig gombok jelennek meg. De vajon mitől függ, hogy mikor melyiket látjuk? Ha a készülék lezárt állapotban van, akkor a csúszka jelenik meg csak, ha pedig fel volt épp oldva a telefonunk, akkor a gombok jelennek meg. Minden esetben a lezárógomb egyszeri megnyomásával le lehet halkítani a hívást, kétszeri megnyomással pedig elutasíthatjuk azt. Lehetőségünk van a hívásról emlékeztetőt készíteni, de ha éppen nem tudunk beszélni, akkor üzenetben is tájékoztathatjuk a hívót, hogy miért nem tudtuk felvenni.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!