imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Így kapcsolhatod be az egykezes billentyűzetet iOS 11-en


Brit tudósok bizonyították, hogy annak ellenére, hogy az okostelefonok kijelzője évről-évre egyre hatalmasabb méreteket ölt, az emberiség kézmérete nem tudja tartani az ütemet. A szimbiózis fenntarthatóságának érdekében az okostelefonok szoftvere egykezes billentyűzettel adaptálódott evolúciósan fejletlen társaihoz.

Viccet félretéve, míg a 3,5” és 4”-es iPhone-okon még női kézzel is egészen kényelmes módon lehetett pötyögni a virtuális klaviatúrán, addig ez a művelet igen nehézkessé vált a 4,7”, de főleg az 5,5”-es Plusok bevezetése óta. Az iOS 11-ben szerencsére van egy egyszerű trükk arra, hogy egy egykezes billentyűzetet hívjunk elő arra az esetre, ha mindenképpen írnunk kell valamit, de például kapaszkodni sem ártana a villamoson.

Teremtményeink túlnőttek rajtunk.

Szinte varázslat

A dolog nem is lehetne egyszerűbb:

  • Ha már előtted a billentyűzet, nyomj hosszan az emoji vagy a földgömb gombra (beállításfüggően) a space bal oldalán.
  • A felugró lebegőablak alján három lehetséges variáció közül válogathatsz: balra tolt (bal oldali), normális (középső), jobbra tolt (jobb oldali) billentyűzet. Értelemszerűen, attól függően, hogy milyen kezes vagy, válaszd ki a számodra legkényelmesebb kiosztást.
  • Ámulj a csodán: a virtuális gombok arra az oldalra torlódnak, amelyiket feljebb kiválasztottál, lehetővé téve ezzel az egykezes manőverezést.
  • Ha már nincs szükséged tovább a varázslatra, egyszerűen csak nyomj a kis nyílra a billentyűkkel átellenes oldalon

Nota bene: amíg nem lépsz vissza az egykezes módból, telefonod végig megőrzi az egykezes beállítást, akkor is, ha közben alkalmazást váltasz.

Forrás: Business Insider

Ha idáig csak ez tartott vissza attól, hogy Plust vegyél magadnak, akkor mostantól minden akadály elhárult, irány a webshop.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!